Sakarya'da Yazarlar, Genç Edebiyatçılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Yazarlar, Genç Edebiyatçılarla Buluştu

Sakarya'da yazarlar, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GENÇDES projesi desteği kapsamındaki Edebiyat Atölyesi'nde genç edebiyatçılarla buluştu.

19.11.2017 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da yazarlar, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GENÇDES projesi desteği kapsamındaki Edebiyat Atölyesi'nde genç edebiyatçılarla buluştu.

Proje kapsamında Marmara'nın pilot bölgesi seçilen Erenler ilçesindeki programlar 7 haftadır devam ediyor. Proje kapsamında bu hafta yazarlar, genç edebiyatçılarla bir araya geldi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi önemsediklerini, Erenler'in pilot bölge seçilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Türk toplumunun okuma alışkanlığının olmadığını belirten Öztürk, "Kitap okumayı seven bir toplum değiliz, yedi haftadır devam eden bu projedeki amaç, benim gençlere tavsiyem, milli yazarlarımızı ve milli kitaplarımızı okumaları. Öyle tahmin ediyorum ki okunan kitapların yüzde yetmişi yabancı kökenli. Oysa bizim geçmişimiz, tarihimiz, kültürümüz ve edebiyatımız çok daha güçlü. Ben tekrar söylüyorum her şeyde olduğu gibi kitaplarda da şairlerimizde de yazarlarımızda da millileşmemiz lazım ve kendi yazarlarımıza kendi şairlerimize sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

Sakarya temsilcisi Yasmin Korkut da güzel projeler içinde olduklarını kaydetti.

Sosyal sorumluluk projelerini çok önemsediğini belirten Korkut, "Buda çok önemli bir proje, Türkiye'nin 7 ilinde gerçekleşin İLESAM'ın yaptığı yazmaya, okumaya ve iyi kalemleri keşfetmeye yönelik bir çalışma. Gençlerimizi,öğrencilerimizi ve yetenek sahibi olan insanlarımızı yazmaya ve okumaya odaklı bir çalışma, değerli kalemleri bulmak adına güzel bir proje. Final programımızda 4 öğrencimiz seçilecek, bunlar kültür Bakanlığı tarafından ağırlanacak ve kendilerine ödül verilecektir. Bu anlamda güzel bir çalışma içerisindeyiz ama bana göre öğrencilerimizin hepsi birbirinden değerli bir kalem, her biri yarın bir yerlerde bu anlamda eğitim veren ve güzel kitaplar çıkaran bireyler olacaklar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Yazarlar, Genç Edebiyatçılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement