Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya\'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısı yarın yapılacak.

10.09.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısı yarın yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, yarın saat 14.00'te toplanacak.

Toplantıda komisyon raporları, imar planı değişiklikleri ve ilçe belediye meclis kararları gündeme gelecek.

Meclis üyelerinin bir önceki oturuma ait komisyon raporları ile ilçe belediyelerinden Büyükşehir Belediye Meclisine gelen kararları da oylayacağı toplantıda, Arifiye'de hayata geçirilmesi planlanan Sakarya Doku Kültürü Laboratuvarı için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ve Büyükşehir Encümenine yetki verilmesine ilişkin önerge de karara bağlanacak.

SASKİ'den Geyve'de altyapı çalışması

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinden (SASKİ) yapılan açıklamada, Sakarya'nın 16 ilçesinde altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

İlçelerde devam eden içmesuyu altyapı çalışmaları kapsamında Geyve'ye bağlı Eşme ve Akdoğan mahallelerinin içmesuyu altyapısı yenilenerek bölgede 17 kilometrelik yeni içmesuyu hatları inşa edildiği kaydedildi.

- Su ve elektrik enerjisi konuşulacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, enerji alanındaki çalışmaları ile tanınan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rumeli'nin, konferans için Sakarya'ya geleceği ifade edildi.

Açıklamada, yarın saat 20.00'de AKM'de gerçekleştirilecek "Su ve Elektrik Enerjisi" konulu konferansa, tüm vatandaşlar davet edildi.

- Başkan Öztürk'ten mahalle ziyaretleri

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, beraberindeki Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı ile mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mahalle ziyaretlerinde kentsel dönüşüm ve vizyon projeler hakkında bilgi veren Öztürk, "İlçemizde büyük bir dönüşüm hamlesinin içerisindeyiz. Sadece mekanların fiziksel değişimini kapsamayan dönüşüm aynı zamanda sosyal dönüşümle desteklenecek." ifadelerini kullandı.

Son olarak Çaybaşı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Öztürk ve Kıratlı, kahvehane, esnaf, yaşlı ve hasta ziyaretleri gerçekleştirerek, taleplerini dinledi.

- Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yeni yerinde

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, Serdivan Belediyesi yanındaki yeni binasına taşındı.

Serdivan Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2013 yılında hizmete başlayan akademi, akademik, kültürel, sosyal ve sanatsal alanlardaki faaliyetlerine yeni binasında devam edecek.

Akademi, kültürel çalışmalar programı kapsamında yeni yerinde katılımcılarını felsefe, sosyoloji, tarih, edebiyat, psikoloji, siyaset bilimi ve İslami ilimler alanlarında önemli isimlerle buluşturacak.

Müzik akademisi, edebi çalışmalar, sinema çalışmaları, geleneksel sanatlar ve tasarım programları ile yılda üç bine yakın öğrenciyi ağırlayan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, aynı zamanda uluslararası fikir sanat konferansları, konserler, sergiler, film gösterimleri gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement