Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti.

18.09.2018 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Sarıbıyık, ziyarette SUBÜ olarak 29 bin öğrenci ile yeni eğitim dönemine başlayacaklarını belirtti.

Yeni üniversiteye biçilen misyon doğrultusunda topluma yönelik sorumluluğun bilincinde olarak, nitelikli insan yetiştirme ve iş dünyasının sorunlarına çözümler üreten Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Sarıbıyık, "İş dünyamıza nitelikli personel yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Toçoğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'a yeni görevinde başarı diledi.

Sapanca Belediyesi 7 bin kişiye aşure dağıtacak

Sapanca Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünce 7 bin kişilik aşure yapılacağı bildirildi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl düzenli olarak sürdürülen aşure geleneğinin bu yıl da devam ettiğini belirtti.

Milli ve manevi günlerden olan aşure gününün, tüm insanlığa, İslam dünyasına, kardeşlik, huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Yılmazer, "Tüm halkımızı aşure etkinliğinde birlikte olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Aşure dağıtımı 21 Eylül 2018 Cuma günü saat 14.00'de Sapanca Belediyesi Kapalı Pazaryeri, Rüstempaşa Camii, Yeni Camii, Cami Cedit Camii ve Buhara Cami'sinde yapılacak.

SGM'ler ve Macera Park'ta kayıtlar başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sosyal Gelişim Merkezleri (SGM) ve Yaşayarak Öğrenme Macera Park'ta yeni dönem kurs kayıtları başlıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, burada yaptığı açıklamada, 24 Eylül Pazartesi günü başlayacak kayıtların 7 Ekim Pazar günü sona ereceğini belirtti.

Yeni dönemin tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Yüce, şunları kaydetti:

"Sosyal Gelişim Merkezi ve Macera Park'ta 36 farklı branşla hizmet sunacağız. Yoğun bir yaz dönemini geride bıraktık. Yeni bir döneme başlayacağız. Öğrencilerimiz öğrenmenin yanında eğlenmenin de ayrıcalığını merkezlerimizde yaşayacaklar. Zengin ders içeriklerimiz, uzman eğitmen kadromuzla öğrencilerimizle yeniden buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. İnşallah yeni dönem eğitimlerimizi de verimli bir şekilde gerçekleştireceğiz. Tüm öğrencilerimizi Sosyal Gelişim Merkezlerimizle ve Macera Park'la buluşmaya devam ediyorum."

Yeni dönem branşları ise şunlar olacak:

Kur'an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi, Arapça, İngilizce, Akıl Oyunları, Satranç, Drama, Ritim, Tasarım-Seramik, Resim, Karikatür, Keman, Bağlama, Gitar, Ney, Ebru Atölyesi, Tezhip Atölyesi, Minyatür Atölyesi, Robotik ve Kodlama Atölyesi, Maket Yapımı Atölyesi, Becerikli Eller Atölyesi, Mutfak Atölyesi, Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi, Anlayarak Hızlı Okuma Atölyesi, Dikkat Atölyesi, Minik Adımlar Halk Oyunları Atölyesi, Geleneksel Sanatlar Atölyesi, Çizgi Tasarım Atölyesi, Grafik Tasarım Atölyesi, Melodika, Origami, Oyuncak Yapım Atölyesi, Kodlama, Sahne Sanatları Atölyesi, Spor Tırmanışı, Model Uçak Atölyesi, Geleneksel Okçuluk.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement