Sakarya'dan kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya\'dan kısa kısa

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan'ı makamında ziyaret etti.

08.01.2021 15:27  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Rektör Savaşan, gençlik sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğini önemsediklerini belirtti.

TÜGVA Başkanı Eminoğlu da önceliklerinin gençlik olduğunu ifade ederek, ziyarette gençlik ve ülke gündemi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Ziyarette vakıf temsilcileri İbrahim Beşinci ve Mustafa Yüksel de yer aldı.

Rektör Savaşan SAÜ'nün kalite ve kurumsal sistemlerini değerlendirdi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, "Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) 2020 Kurumsal Değerlendirme Süreçleri" kapsamında "İzleme Programı"na dahil edilen SAÜ'nün kalite ve kurumsal sistemlerini değerlendirdi.

Rektör Savaşan, İzleme Programı kapsamında çevrimiçi düzenlenen toplantıda değerlendirme ekibine ve Senato üyelerine SAÜ'deki kalite ve kurumsal sistemler konusunda sunum yaparak, SAÜ'nün iyileştirmeye açık yönleri, alınan aksiyonlar ile son 5 yılda uygulanan yenilikler ve uygulamalardan bahsetti.

Sunumda ayrıca uzaktan eğitim ek raporu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Savaşan, değerlendirme ekibine SAÜ'nün altyapı ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda ulusal çapta katkıya dönüşen UDEP (Uygulamalı Dersler Platformu) ve UZEP (Uzaktan Eğitim Platformu) uygulamalarının yanı sıra kurumsal yönetim sistemine ilişkin yenilikleri aktardı.

Değerlendirme ekibi, İzleme Programı kapsamında Rektör Savaşan'ın yanı sıra rektör yardımcıları ile kalite süreçlerinden sorumlu akademik ve idari personel, öğrenciler, UZEM (Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi) ve Ar-Ge yöneticileri ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

YÖKAK 2020 Kurumsal Değerlendirme Süreçleri İzleme Programı kapsamında programa dahil edilen üniversitelerin kalite güvence sistemi, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi alanlarındaki gelişim süreçlerinin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Adapazarı'nda yeni spor tesisleri ve parklar yapıldı

Adapazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçeye yeni spor tesisleri ve çocuk parkları kazandırıldığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, sağlıklı bir yaşam için spor sahalarını artırma ve yaygınlaştırmaya yönelik yatırımların güçlendirildiği belirtildi .

Geçen yıl Şeker, Dağdibi ve Tepekum mahallelerine 3 spor sahası kazandırıldığı ifade edilen açıklamada, ayrıca 14 çocuk parkı projesinin hayata geçtiği kaydedildi.

Açıklamada, geçen yıl 2 bin ağaç dikimi ve 20 bin çam fıstığı fidanı dağıtımı yapıldığına işaret edilerek, "Yeşilin en güzel tonlarını Adapazarı'nda çoğaltmayı hedefliyoruz. Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde yürütülen çalışmaların 2021 yılında da artırılması bekleniyor." ifadesi kullanıldı.

Ulaşım Yönetim Merkezi geçen yıl 35 bin çağrıyı cevapladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulaşım Yönetim Merkezi, geçen yıl 35 bini aşkın çağrıyı cevapladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 2020 yılının pandemiyle mücadele ederek geçtiği kaydedildi.

Başkanlık tarafından toplu taşıma araçlarında kurallara uygun taşımacılığın yapılması adına denetim faaliyetlerinin aralıksız sürdüğü aktarılan açıklamada, "Pandemi süresince toplu taşıma araçlarında temizlik maske mesafe kurallarına riayetin yoğun durak yerlerinde her gün kontrol edilmesinin yanı sıra 2020 yılı boyunca 3 bin 500 denetim gerçekleştirdik. Toplu taşıma araçları yönetmeliğine aykırı davranışlara ise ceza işlemler uyguladık. Hedefimiz toplu taşımada maksimum memnuniyettir." ifadesine yer verildi.

Erenler Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Erenler Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden müzakerelerin sonuçlanması üzerine Erenler Belediyesine bağlı Er-Yap İnşaat, Yatırım ve Pazarlama AŞ'de imzalar atıldı.

Erenler Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında varılan anlaşma doğrultusunda, belediye işçilerinin 18 ay süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Belediye Başkanı Fevzi Kılıç ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir tarafından imzalandı.

Gerçekleşen imza programında konuşan Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, anlaşmanın hayırlı olmasını dileyerek, "Öncelikle Sayın Mesut Gökdemir ve sendika yöneticilerinin mesai arkadaşlarımızın haklarını korumaları doğrultusunda vermiş oldukları mücadeleye şahit oldum. Günümüz şartları doğrultusunda tatmin edici bir anlaşma oldu. Sendika temsilcilerimiz gibi bizimde amacımız mesai arkadaşlarımızın en iyi koşullarda çalışmalarıydı. Bunu başardığımıza inanıyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de hep birlikte daha da güçlü bir şekilde çalışmalarımızı sürdürecek, milletimize hız kesmeden hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir de görüşmelerin tam anlamıyla müzakere kültürü yaşanarak ilerlediğini kaydetti.

Belediye yetkililerine teşekkürlerini ileten Gökdemir, "Gerçekleşen anlaşma bölgedeki diğer belediyeler ile kıyasladığında tatmin edici oldu. Hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fethiye'deki Konteyner Yangını Söndürüldü
    14:44 Fethiye'deki Konteyner Yangını Söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatında çalışan işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Fethiye ve Seydikemer ilçesinden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın güçlükle söndürüldü. Yangın sırasında konteynerlerde işçilerin bulunmadığı belirlendi.

  • Antalya'da otomobilin çarptığı işçi hayatını kaybetti
    14:43 Antalya'da otomobilin çarptığı işçi hayatını kaybetti

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bir otomobilin çarptığı belediye işçisi Gürkan Gençer hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • İzmit'teki Market Yangınında İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor
    14:43 İzmit'teki Market Yangınında İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

  • Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek
    14:43 Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek

    Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, belediyenin çalışmalarını ve projelerini inceleyerek yeni bir Koçarlı'yı vatandaşlara sunmaya hazırlanıyor. Başkan Arıcı, seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için tüm personelle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

  • İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor
    14:39 İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir marketin deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar kentin birçok noktasından görülebiliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi ve ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi
    14:38 Samsun'da Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi

    Samsun'da yürütülen Güvenli Mahalle Güvenli Eğitim Projesi kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü personeli tarafından İlkadım ilçesindeki özel bir okulda etkinlik gerçekleştirildi. Programda, meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, teknoloji bağımlılığı ve akran zorbalığı gibi konular 160 öğrenciye anlatıldı. Etkinlikle öğrencilerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilinçlenmeleri hedeflendi ve etkinliğin ilerleyen dönemlerde devam edeceği belirtildi.


Advertisement