Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Sahil Park Projesi için 30 Mart Perşembe günü ihaleye çıkılacağını söyledi.

26.02.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Sahil Park Projesi için 30 Mart Perşembe günü ihaleye çıkılacağını söyledi.

Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaali Belediyesinden tahsis edilen 20 bin metrekarelik alana kazandırılacak, sahil park projesinin kente hayırlı olmasını diledi.

Projeye ilişkin detayları paylaşan Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Kocaali Caferiye Mahallemizde hayata geçireceğimiz projede tüm detayları düşündük. Yalnızca kadınların kullanabileceği bir plaj, çocuk oyun alanları, kafeterya, yürüyüş yolları, oturma grupları, spor alanları ve yeşil alanlar projemizde yer alacak. Yeni projemizle Kocaali sahillerimize de canlılık geleceğine inanıyoruz. Kısa süre önce hizmete sunduğumuz Karasu Sahil Park, bu anlamda ciddi bir canlılık oluşturmuştu. Projemizin şehrin turizm girdilerine de önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Karasu'da yaptığımız sahil park büyük beğeni topladı. Şehir dışından gelen misafirlerimiz buradan memnuniyetle ayrıldı. Önceki yıllara oranla turizm girdilerimizde bir artış söz konusuydu. İnşallah yeni projemizin de bu anlamda bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum."

SASKİ 14 mahalleye içme suyu hattı inşa edecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 4 ilçede 14 mahalle için yeni içme suyu hattı inşa edileceğini belirtti.

Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, altyapı yatırımlarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam edeceğini vurguladı.

Keleş, "Sakarya'yı sağlam altyapı ile öncü bir şehir haline getirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz proje ile şehrimizin kuzeyinde 4 ilçemizde 14 mahallemize daha yeni içme suyu hatları inşa edeceğiz. 13 Mart Pazartesi günü proje için ihaleye çıkıyoruz. Şehrimize ve ilçelerimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Kentin 16 ilçesindeki tüm mahalleleri sağlam altyapı ile buluşturduklarını ifade eden Keleş, yeni proje ile Ferizli, Söğütlü, Kaynarca ve Hendek ilçeleri için 70 kilometrelik içme suyu hattı inşa edileceği bilgisini verdi.

Proje ile bölgedeki sularda zaman zaman görülen bulanıklık ve yetersizlik sorununun çözüme kavuşturulacağını aktaran Keleş, "Söz konusu mahallelerde yaşayan hemşehrilerimizin musluklarına daha sağlıklı ve daha bol içme suyu ulaştırdık. Kurum olarak yaptığımız altyapı yatırımları ile kısa vadeli geçici çözümler bulmak yerine, uzun vadeli gelecek projeksiyonlarıyla şehrimizin altyapı geleceğini inşa ediyoruz." dedi.

Geyve Devlet Hastanesinin yeni hizmet binası tamamlanıyor

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam ve beraberindeki heyet, yapımı süren Geyve Devlet Hastanesi yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Sağlam, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Akyazı, Hendek, Karasu, Kocaali, Sapanca ilçelerinde sağlık hizmetlerinin modern binalarda verildiğini belirtti.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin Serdivan'da yeni binasında hizmet vermeye başladığını anımsatan Sağlam, şöyle devam etti:

"Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastanemizin inşaat çalışmaları sürüyor. Geyve Devlet Hastanemizin yeni binası büyüt ölçüde tamamlandı. Pamukova ve Ferizli'de yeni hastane binalarının yapılacağı yerler belirlenerek proje çalışmaları başladı. Kaynarca Devlet Hastanemizin yenilenen hizmet binasında bir takım eksiklikler tespit edildi. Bunların tamamlanması için yüklenici firmaya süre verildi. Çalışmaların bitmesinin ardından buradaki vatandaşlarımız yenilenen binada çok daha güzel sağlık hizmeti almaya başlayacak. Birer birer yeni hizmet binalarına kavuşan ilçe hastanelerimizin yenilenen fiziki yapılarıyla hizmet çeşitliliği de artıyor. Bölge halkı kendi ilçesinde birçok derdine derman bulabiliyor. İlçe hastanelerimizi her anlamda desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz."

Ziyarete, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş ve Mali Hizmetler Başkanı Ahmet Kemiksizoğlu katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu
    11:52 CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu

    CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben, Trabzon'da istihdam sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağı iddialarına karşı çözüm üretme çağrısı yaptı. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

  • Kozan'da Dolandırıcılık ve Uyuşturucu Satışı Yapan İki Kişi Yakalandı
    11:51 Kozan'da Dolandırıcılık ve Uyuşturucu Satışı Yapan İki Kişi Yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulaması sonucunda, dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçlarından aranan iki kişi yakalandı. Uygulamalar sırasında bir tabanca ve fişekler ele geçirilirken, modifiye edilmiş 5 otomobile işlem yapıldı. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılan denetimlerde de uyuşturucu madde ele geçirilerek bir uyuşturucu satıcısı ve bir dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı.

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 15 Aylık Bebek Umreye Gitti
    11:48 15 Aylık Bebek Umreye Gitti

    Ali ve Tuğçe çiftinin minik oğulları Aslan Gündoğan, ailesiyle birlikte umreye gitti. 20 günlük umre vazifesini yerine getirecek olan Aslan, ilgi odağı oldu. Anne Tuğçe Gündoğan, oğlunu da yanında götürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

  • 11:46 "Jakuzi" tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

    Son dönemlerde "jakuzi" tartışmaları ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nde güncel borç tablosu belediye binasına asıldı. Tabloya göre; belediyenin yaklaşık 2 milyar TL'lik borcu var


Advertisement