Sakarya EMİTT 2014'de Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Sakarya EMİTT 2014'de Damgasını Vurdu

Sakarya EMİTT 2014\'de Damgasını Vurdu

EMITT 2014'de 14 katılımcıyla ile katılan Sakarya, yoğun ziyaretçileriyle, büyük ilgi gördü.

04.02.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul TÜYAP'ta 30 Ocak – 2 Şubat 2014 tarihleri arasında 18'incisi gerçekleşen Dünya'nın 5'inci ve rekorların fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na 14 katılımcıyla ile katılan Sakarya, yine büyük ilgi görerek, EMİTT 2014'de damgasını vurdu

Renkli görüntülerle başlayan 18'inci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na 14 kamu kurum ve kuruluşla birlikte katılarak, stand açan Sakarya Valiliği; 4 gün boyunca tüm yerli ve yabancı ziyaretçileri ile protokol, medya ve ünlüleri ağırlayarak, renkli görüntüleri ve Sakarya'ya yakışık ikramlarıyla EMİTT 2014'de veda etti. Bu yıl yine Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ile işbirliği içerisinde aralarında Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kocaeli ve Yalova, Zonguldak illerinin de bulunduğu 8/A Holl'de, 240 metrekarelik alanda yerini alan Sakarya; misafirlerine ilin doğal güzellikleri ve kültürel özelliklerini tanıttı.

Protokol ile yerli ve yanancı konuklar Sakarya'da

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şenay Albaş, Şube Müdürü Nursel Eroğlu, AFA Kültür Merkezi ve EMİTT 2014 Koordinatörü Volkan Nurcalı ile Gazeteci Levent Candan'ın görevli olduğu Sakarya Valiliği standı, muhteşem görüntülere sahne oldu. Başta Sakarya Valisi Mustafa Büyük olmak üzere; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Gezelim Tozalım Programı yapımcısı Gafur Uzuner, ünlü Manken Tuba Özay, çevre illerin kaymakamları ve belediye başkanlarının bizzat ziyaret ettiği Sakarya Valiliği standı, yerli ve yabancı katılımcılar ve ziyaretçilerle yoğunlaştı.

Sakarya'nın Yöresel lezzetleri EMİTT 2014'de

Adapazarı Belediyesi, Karasu Belediyesi, Kaynarca Belediyesi, Kocaali Belediyesi, Taraklı Belediyesi, ile Elmas Garden Inn, Buzdağı Su, Köfteci İsmail, Köfteci Hacıbekir, Nuryol Turizm, Çorbam ve SASA'nın stant açarak, ziyaretçilere çeşitli hediye dağıttı. Sakarya'nın yöresel ikramların ikram edildiği fuarda; Taraklı Eymen Gıda ve Paşalar Konak Uhud Tatlısı, Karasu ve Kocaali Belediyesi kavrulmuş yöresel fındık, Köfteci İsmail'in kaymaklı - cevizli kabak tatlısı, Kaynarca Belediyesi dartılı keşkek, ev yapımı kurabiye ve köy ekmeği, fuara ilk defa katılan Köfteci Hacıbekir'in meşhur kuru fasulyesi, kaymaklı-tahinli-cevizli kabak tatlısı ve şıra ile birlikte dağıttığı Islama Köftesi, EMİTT 2014'de damgasını vurdu.

Sakarya için önemli bir fuar

Dünya'nın 5'inci büyük fuarı olan EMITT'in Sakarya için büyük önem arz ettiğini belirten Sakarya Valisi Büyük; "Gerek yurtdışı, gerekse yurt içinde yapılan bu fuarlar şehrimizin turizmim gelişmesi için önemlidir. Sakarya'mızın daha iyi tanıtılması için stantlar daha da artırılarak, daha çok yöresel ürünlerimizi sergileyerek, kültürel ve turizme katkı vermemiz gereklidir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya EMİTT 2014'de Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarıda Fatih Karagümrük öne geçerken, Beşiktaş ikinci yarıda beraberliği yakaladı. Mücadeleyi kulüp başkanları ve yöneticiler de takip etti.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement