Sakarya Havzası'ndaki köylü kadınlar "Anneler Günü"nü çalıştıkları seralarda karşılıyor - Son Dakika
Güncel

Sakarya Havzası'ndaki köylü kadınlar "Anneler Günü"nü çalıştıkları seralarda karşılıyor

Sakarya Havzası\'ndaki köylü kadınlar "Anneler Günü"nü çalıştıkları seralarda karşılıyor

Bilecik'te tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu Sakarya Havzası'ndaki köylü kadınlar "Anneler Günü"nü çocukların geleceği için seralarda çalışarak karşılıyor.

09.05.2020 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu Sakarya Havzası'ndaki köylü kadınlar "Anneler Günü"nü çocukların geleceği için seralarda çalışarak karşılıyor.

Havzadaki Söğüt ve İnhisar ilçesine bağlı köylerde yaşayan kadınlar, ev ekonomisine katkı sağlamak için toprağa diktikleri fideleri anne ilgisiyle büyütüyor.

Sebze üretiminde bölgenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılaması bakımından " Marmara'nın Antalyası" olarak adlandırılan havzanın köylü kadınları, sabah eşlerinden ve çocuklarından erken kalkıp kahvaltıyı hazırlıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutan kadınlar, toprağa emek verdikten sonra akşam eve döndüklerinde de yemek ve ev işleriyle zorlu mesailerine devam ediyor.

Yakacık köyünde yaşayan ve 2 çocuk, 4 torun sahibi 60 yaşındaki Aynur Adalı, AA muhabirine, çocukluğundan beri toprakla iç içe olduğunu söyledi.

Toprağa ektiği fidelerin de birer çocuk gibi büyüdüğünü anlatan Adalı, şöyle konuştu:

"Bugün bizim günümüz ama bize hiç "Anneler Günü" olmuyor. Biz bahçelerde, bağlardayız. Anneler Günü kutlu olsun ama bir gün değil her gün bizim günümüz. Aslında yılda bir defa değil her gün Anneler Günü kutlamalı. Annelik fedakarlık ister, evde, bahçede, her yerde. 'Evde kal Türkiye', biz anneler üretmeye devam ediyoruz."

"Annelerimizin kıymetini bilelim"

Akçasu köyünden 2 çocuk annesi Yıldız Dönmez de 20 yıl önce köye gelin olarak geldiğini ve o günden itibaren ailesiyle seralarda sebze üretimi yaptıklarını aktardı.

Çocukları için dünya zorluklarına katlandığını vurgulayan Dönmez, şunları kaydetti:

"Bir kızım, bir oğlum var. Annelik en zor meslek bu hayatta. Bizler çiftçi olarak hem tarlada çalışıyoruz hem çocuklarımızla ilgileniyoruz, yeri geliyor evlerimizle de ilgileniyoruz. Şu ellerimizi görüyorsunuz, yıkasak da izi kalıyor. Çocuklarımın geleceği için, onları okutabilmek için çalışıyorum. Evde çocuk büyütmek farklı bir şey, tarlada çalışmak farklı bir şey. Annelik emek ve fedakarlık ister. Herkes anne olamaz, her doğuran anne de değildir. Evladına sahip çıkmak, koruyup kollamak hayatımız boyunca bizim görevimizdir. Lütfen evlatlarımıza ve kadınlarımıza şiddet uygulamayalım. Evlatlarımızı elimizden geldiğince okutup, iyi bir birey olarak yetiştirelim, annelik bu işte."

4 çocuğu ve 11 torunu olan 59 yaşındaki Nejla Hafşin de her çocuğun annesine saygı duyması ve değer vermesi gerektiğini dile getirerek "Çocuklarım ve torunlarım yanımda. Annem rahmetli oldu. Ben hem anneyim, hem babaanneyim, hem de anneanneyim. Annelerimizin kıymetini bilelim. Onların ne kadar değerli olduğunu anlatmak zor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya Havzası'ndaki köylü kadınlar 'Anneler Günü'nü çalıştıkları seralarda karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Advertisement