Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım Damızlıkçıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım Damızlıkçıları Ziyaret Etti

Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım Damızlıkçıları Ziyaret Etti

Sakarya İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, Meclis Üyesi Erdem Özbek ve beraberindeki heyet ile Sakarya İli Damızlık Birliğini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

26.12.2012 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, Meclis Üyesi Erdem Özbek ve beraberindeki heyet ile Sakarya İli Damızlık Birliğini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Birlik Başkanı Hakan Candemir, asıl görevi ülke sığırcılığında genetik potansiyeli geliştirmek ve bu sığırların kayıtlarını tutmak olan Birliğin bir anlamda sığırcılığın 'Nüfus Müdürlüğü' olduğunu belirterek, birlik üyelerinin her türlü sorunları ile ilgilendiklerini ve bu çerçevede üretilen sütün en iyi şekilde toplanıp pazarlanması çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Sütün özellikle çocuklar olmak üzere insan beslenmesindeki önemini vurgulayan Candemir, gıda zehirlenmelerinin yüzde 90'ının hayvansal kökenli ürünlerden kaynaklandığını, sütte kirlenmenin önüne geçmek için sorunun çiftlikte ele alınması gerektiğini, bu nedenle "Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği" anlayışından hareketle üretimden başlayarak işe koyulduklarını söyledi.

Heyete Birliğin süt toplama merkezini gezdiren Candemir, toplama merkezi kapasitesinin 30 ton/gün olduğunu, çiftlikte anında soğutulan sütün en kısa sürede bu merkeze getirilerek +4C'de depolandığını ve numune bazlı çeşitli analizlerin yapıldıktan sonra pazarlandığını anlattı.

Antibiyotikli sütlerin parası ödenmek şartı ile çiftliklerde imha edildiğini ve üreticinin mağdur edilmediğini kaydeden Candemir, böylece soğuk zincirin en önemli halkasını tamamlamış olduklarını sözlerine ekledi.

İl Özel İdaresinin ve İl Genel Meclisinin Birlik çalışmalarına verdiği maddi, manevi desteğin kendilerini güçlendirdiğini de ifade eden Candemir bu ziyaretten mutlu olduklarını, çalışma

şevklerinin arttığını belirterek Başkan Yıldırım'a teşekkür etti.

Başkan Oktay Yıldırım özellikle soykütüğü ve önsoykütüğü çalışmaları ile ilgilendi ve kulak küpelerinden sığırların takibi çalışmasını "Enteresan" bulduğunu söyledi.

Ziraat aletleri sitesindeki toplama merkezinin "Laboratuar" niteliğinde olduğunu kaydeden Yıldırım, kendisinin de köy kökenli olduğunu ve bu çalışmalardan heyecan duyduğunu anlatarak, "Batılı ülkeler bu sorunları uzun yıllar önce çözdü. Bizde geç kalmışlık söz konusudur" dedi.

Başkan Candemir'i çalışmalar nedeniyle kutlayan Yıldırım, İl Genel Meclisi olarak böyle çalışmaların her zaman arkasında olacaklarını belirtti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım Damızlıkçıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement