Sakarya 'Kansersin' Denilerek 3 Kez Ameliayat Edildi, Şok Gerçeği Aylar Sonradan Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Sakarya 'Kansersin' Denilerek 3 Kez Ameliayat Edildi, Şok Gerçeği Aylar Sonradan Öğrendi

Sakarya'da yaşayan Çiğdem Kışlalı Hamzaoğlu (46) özel bir hastanede 5. evre meme kanseri olduğu söylendikten sonra 3 ayrı operasyonda 27 saat ameliyat edildi.

12.10.2018 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da yaşayan Çiğdem Kışlalı Hamzaoğlu (46) özel bir hastanede 5. evre meme kanseri olduğu söylendikten sonra 3 ayrı operasyonda 27 saat ameliyat edildi. Patoloji sonucunda kanser olmadığı ortaya çıkan Hamzaoğlu hayatını şokunu yaşadı. Talihsiz kadın,Bu iğrenç bir duygu, hipokrat yemini olduğuna inanmıyorum bunların. Hastaneleri darphane olarak kullanıyorlar, herkes bilinçli olsun başkaları yanmasın dedi

Sakarya'nın Serdivan İlçesi İstiklal Mahallesi'nde yaşayan 46 yaşındaki Çiğdem Kışlalı Hamzaoğlu, eşi 57 yaşındaki Ulvi Hamzaoğlu ile birlikte 2017 yılı Ekim ayında göğsünde şişlik olduğu gerkeçesiyle İzmit'te özel bir hastaneye gitti. Hastanenin genel cerrahi bölümünde bir dizi test ve tetkikten geçen 2 çocuk annesi kadına, doktor 5. evre göğüs kanserisin dediğinde şaşkına döndü. İddiaya göre doktorun Kanser kötü boyutta, 1 gün içinde bile yayılabilir acil ameliyat lazım sözleri üzerine operasyona alınan kadın farklı tarihlerde girdiği 3 ayrı ameliyatta 27 saat boyunca bıçak altında yattı.

DOKTOR VE HASTANE YÖNETİMİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Göğüsleri kazınarak alınan kadın, ameliyatı sonrası kendisine kemoterapi ve ilaç tedavisi verilmeyince durumdan şüphelenip ameliyattan aylar sonra patoloji sonucuna ulaştı.

Aynı özel hastanenin patoloji kliniğinden çıkan sonucu inceleyen kadın, ameliyatta göğsünden alınan parçalar üzerinde yapılan incelemede kanser hücresine rastlanmadığının tespit ediliğini öğrenince hayatını şokunu yaşadı. Hastaneye 50 bin liranın üzerinde ücret ödeyen çift, ellerindeki rapor ve belgelerle savcılığa giderek doktordan ve hastane yöneticilerinden şikayetçi oldu.

'BENİM GİBİ BAŞKA KURBANLAR OLMASIN'

Çiğdem Kışlalı Hamzaoğlu, 3 ameliyat geçirdikten sonra kendisine kemoterapi ve ilaç verilmemesine şaşırdığı bunun üzerine acı gerçeği öğrendiğini söyleyerek, 2017 yılı Ekim ayında, hastaneye gidip muayne oldum. Çok acil bir şekilde hemen vakit kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini söylediler. 2 doktor hemen beni apar topar ameliyata aldılar. Ameliyatlarım 10 saatlik, 8 saatlik, 9 saatlik olmak üzere 3 ameliyat atlattım. Ameliyatlarım bittikten sonra, iyileştikten sonra hiç bir tedavim olmadı. İlaç kullanmadım, bu işte bir gariplik olduğunu düşünerek araştırma yoluna gittim. Devlet hastaneleri, başka özel hastaneler derken patoloji sonucumda meğerse kanser hücresine rastlanmadığı yazıyormuş. Çok enteresan onu da ben tabiki aylar sonra öğrendim. Dolayısıyla benim gibi başka kurbanlar da olmasın diye, herkes bilinçli olsun lütfen hakkını arasın. Sağlık parayla alınmıyor, benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın. dedi.

'ÇOK ACİL AMELİYAT OLMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER'

Doktorlar tarafından son evrede olduğunu bu yüzden de çok acil ameliyat olması gerektiği söylendiğini belirten Hamzaoğlu, Bütün tetkikler yapıldı, meme emarları, ultrasonlar, tahliller yani eksik olmayan bütün tahlillerimle beraber bana uzman doktor kansersin, hem de 5. evre yani benim tabirimle son evredesin ve çok acil zaman kaybımız olmadan emaliyat olacaksın. İlk ameliyatım 10 saat sürdü, ardından enfeksiyon kaptı dendi meme ucu alındı, o ameliyattan sonra da bu defa meme dokusu kazınıp alındığı için, yani sıradan bir meme alınma olayı olmadı bende, 2. ameliyatta kolaltı lenf başları alındı, ben ameliyattan sonra alındığını duyuyorum. Çünkü çıkıp bize hoca diyor ki lenflerde de bir şey yok. Pazarlıkla, anlaşmaya bu ameliyatın maliyeti 19 bin lira dendi, ama bize çıkan fatura 50 bin küsür. Ben bu insanların gerçekten hipokrat yemini olduğuna inanmıyorum. Darphane olarak kullanıyorlar hastaneleri. Gerçekten bu ay 4 tane ameliyat yapmam lazım, bu ay 2 tane anjiyo yapmam lazım diyerek insanlardan para kazanıyorlar. Kanser olmadığımı hissettiğimde çok enteresan ne sevinebildim ne üzülebildim. Bu anlatılmaz bir duygu kimsenin yaşamasını istemiyorum, iğrenç bir duygu, çok kötü bir duygu, çok kötü bir duygu, rüyalarım, yaşadığım anlar hayatım, ne huzurum kaldı ne çocularıma bir ilgim kaldı.

'ÖZEL HASTANELER BU AMELİYATLARI PARA İÇİN YAPIYORLAR'

Talihsiz kadının eşi Ulvi Hamzaoğlu(57) ise özel hastanelerin bunları para için yaptığını ve vatandaşların devlet hastanelerinden sonuç almadan ameliyatları kabul etmemeleri gerektiğini belirterek, Eşimin kanser olduğunu, son evrede olduğunu söylediklerinde hastanede şoka girdik. Akabinde hızlı vaziyette ameliyata alınması gerektiği söylendi, ameliyata girdi çıktı çok iyi olduğu söylendi. Sevincimiz peşinden de bu ameliyatlar bittikten sonra tabiki hasta olmadığı, kanser olmadığı, para kazanmak amacıyla göğüslerin kazıyıp aldılar. Başka doktorlardan aldığımız bilgilerle eşimin kanser olmadığını ve para kazanmak amacıyla 2 tane doktor dediğimiz kasabın kesip ameliyat ettiği ve dokusundan noksan kaldığı öğrendik ve bunu duyurmak istedik. Çıksınlar hakimlerin savcıların, 'adalet mülkün temelidir' denilen binanın altında hesabı versinler. Bir kere kesinlikle ve kesinlikle Atamızın emanet ettiği Türk doktorları devlet hastanesinden gidip araştırmaları yapıp devlet hastanesindeki doktorların söylediklerine inanın. Özel doktorlar özel hastaneler genellikle bunu para için yapıyorlar. Olmayan hastalığı gösterip ameliyat yapıyorlar. Kaybettiğim paraya mı, eşimin sağlığını kaybetmesine mi yanayım, yaşadığımız 1 seneye mi yanayım.

Sakarya \'Kansersin\' Denilerek 3 Kez Ameliayat Edildi, Şok Gerçeği Aylar Sonradan Öğrendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya 'Kansersin' Denilerek 3 Kez Ameliayat Edildi, Şok Gerçeği Aylar Sonradan Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement