Sakarya'nın Vizyoner Projeleri Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'nın Vizyoner Projeleri Açıklandı

Sakarya\'nın Vizyoner Projeleri Açıklandı

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından, 81 ilde düzenlenmek üzere başlatılan Kent Ekonomileri Forumunun, 11 Mayıs tarihinde Sakarya'da gerçekleştirilen toplantısında Sakarya için öne çıkan 5 vizyoner proje, dün akşam...

21.05.2013 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından, 81 ilde düzenlenmek üzere başlatılan Kent Ekonomileri Forumunun, 11 Mayıs tarihinde Sakarya'da gerçekleştirilen toplantısında Sakarya için öne çıkan 5 vizyoner proje, dün akşam saatlerinde İl Başkanlığında yapılan bir toplantı ile açıklandı.

Kent Ekonomileri Forumu İl Danışma Kurulu'nda yer alan AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, PESA Başkanı ve moderatör Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti İl Ekonomi İşleri Başkanı Mehmet Yılmaz, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Öksüzali, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kadir Ardıç, Sakarya Üniversitesi İİBF Finansal Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Görmüş'ün hazır bulunduğu toplantıda açıklama yapan Uncuoğlu, son on yılda yakalanan ekonomik istikrarın sürdürülebilir olması ve 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için yeni hamleler gerektiği düşüncesinden hareketle düzenlenen Ekonomi Forumlarında "Marka Şehir" projelerinin geliştirilerek uygulanabilir hale getirilmesi için çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

Uncuoğlu, yaptığı açıklamada, "11 Mayıs'ta icra ettiğimiz toplantımıza il bazında yüksek bir katılım gerçekleşmiştir. Foruma Sakarya Milletvekillerimiz Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün'ün yanı sıra, oniki Belediye Başkanımız, 5 akademisyen, Bakanlıklara bağlı oniki il müdürü, mesleki kuruluş temsilcisi, kamu bankası temsilcileri, alanında başarılı işadamları, esnaf, sendika ve OSB temsilcilerinden oluşan 75 kişi katılmıştır. 7-8 katılımcı ve bir raportörün bulunduğu toplam 10 çalışma masasında katılımcılar kendilerine daha önce gönderilen ve kentin ekonomik potansiyelini tanımayı ve vizyonunu ortaya çıkarmayı amaçlayan yedi ana başlık etrafında çalışmalarını yürütmüşlerdir. Birinci oturumda masa üyelerinin seçtiği sözcülerin yönetiminde çalışan masalar Sakarya Kent Ekonomisi Forumuna sunmak üzere masanın "vizyoner projelerini" seçmişlerdir. İkinci oturumda genel kurula 29 proje sunulmuştur. Tekrarların ve birleştirilebilecek nitelikte olanların dikkate alınması ile 21 adede düşürülen projeler iki aşamalı bir oylama ile önce 10'a ardından da beşe indirilmiştir. Bundan sonraki süreçte, forumdan elde edilen bilgiler ve görüşler İl Danışma Kurulumuzda tartışılacak; forum katılımcılarımız ile yapılacak paylaşımlar ve gerektiğinde yapılacak görüşmelerle Forum raporuna son şekli verilecektir. Ortaya çıkan "Sakarya Ekonomik Stratejisi", AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un önderlik ettiği Kent Ekonomileri Platformu'na iletilerek 'Ulusal Kent Ekonomileri Stratejisi' belgesine eklenecektir" dedi.

Kent Ekonomileri Forumu sonuç raporunda belirtilen beş proje konu başlıkları ile şöyle: "Sakarya'nın Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi haline getirilmesi. Sakarya Nehri ve Karasu Limanının entegre edilerek Sakarya'nın turistik ve lojistik merkez haline getirilmesi. Tarım arazilerinin bütünleştirilmesi ve tarım ürünlerinde çeşitliliğin sağlanması. Sakarya'nın sağlık üssü haline getirilerek yurtdışı sağlık turizminden pay alınması ve Mobilya, otomotiv, gıda ve makine sektöründe kümelenmeye önem verilmesi." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'nın Vizyoner Projeleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement