Sakarya Ramazan Etkinliklerinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sakarya Ramazan Etkinliklerinde Buluştu

Sakarya Ramazan Etkinliklerinde Buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 21’inci Ramazan Etkinliklerinde birbirinden renkli programlar Sakaryalılarla buluştu.

31.07.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 21'inci Ramazan Etkinliklerinde birbirinden renkli programlar Sakaryalılarla buluştu.

Ramazan ayı içerisinde kültür, sanat, birlik, beraberlik ve hoşgörüye dokunan önemli programların gerçekleştirildiğinin altını çizen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, "Şehrimizin muhtelif yerlerinde kurulan sahnelerimizde birbirinden renkli etkinlikleri Sakaryalılarla buluşturduk. Hemşerilerimizin programlarımıza ilgisi bizleri çok mutlu etti. İnşallah önümüzdeki Ramazan senelerde de keyifli programlarımız ile kardeşliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bulvar Sahnesinde Türkiye'nin tanınmış entelektüelleri ile Ramazan Söyleşileri'nin gerçekleştirildiğini de ifade eden Aktürk, "Yazım hayatımızın önemli kalemlerinden, tarihçilerimize ülkemizin tanınmış isimleri Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle buluştu. Bulvar Sahnesinde, huzur ve bereket ayı Ramazan'ın ruhuna uygun sohbetlere tüm hemşerilerimiz misafir oldu. Gerçekleştirdiğimiz Ramazan Söyleşilerine katılımları için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek yıllarda da programlarımızın kapsamını genişleterek keyifli etkinliklerde bir araya geleceğiz" şeklinde konuştu.

Kent Park Sahnesi'nde 7'den 70'e tüm Sakaryalıların misafir edildiğini de sözlerine ekleyen İbrahim Aktürk, "Bu Ramazan ayında şehrimizde ilkleri gerçekleştirdik. Kent Park Sahnemizde ilk kez açık havada sinema keyfi yaşandı. Bunun yanı sıra; tiyatro gösterimleri, tasavvuf müziği konseri, Hacivat Karagöz ve semazen gösterimleri gibi birbirinden renkli etkinlikleri hemşerimiz ile buluşturduk. Sahnemizi şenlendiren miniklerimiz ise aileleri ve sevdikleri ile hoşça vakit geçirdi, keyifli Ramazan akşamlarını geride bıraktı" ifadelerini kullandı.

Başkan Aktürk, "Ramazan ayı ile birlikte kapılarını ziyaretçilerine açan rüya proje Sakaryapark'ta da önemli etkinlikler gerçekleştirdik. Amfi Tiyatro'da açık havada sinema keyfinin yanı sıra, konserler, tasavvuf müziği ve semazen gösterileri ile hemşerilerimizle buluştuk. Grup 571, Filistinli üç kardeşten oluşan Le Trio Joubran, Türk Klasik Müziğinin en önemli isimlerinden Ahmet Özhan, ünlü sanatçılar Umut Mürare, Bedirhan Gökçe ve Ömer Karaoğlu gibi usta müzik adamlarının eserleri ile Sakaryalılara unutulmaz konserler verdi. Rüya projede gerçeğe yansıyan çok farklı buluşmalar gerçekleştirdik" dedi.

16 ilçeye Ramazan eğlencesini taşıdıklarını da açıklamalarına ekleyen İbrahim Aktürk, "Büyükşehir Belediyesi Mobil Etkinlik Tırı ile Ramazan coşkusunu tüm ilçelerimize ulaştırdık. Mobil sahnemizde Ramazan ayı boyunca yüzlerce hemşerimiz ile buluştuk. Kardeşlik şehri Sakarya'mızda bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Ramazan ayının huzurunu ve bereketini yine hep birlikte yaşadık. Bu yıl tüm ilçelerimizde çeşitli etkinliklerimiz oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda da etkinliklerimiz artarak devam edecek" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Ramazan Etkinliklerinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement