Sakarya Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 'Tank Palet Fabrikası' İçin Konuştu: Kimse Bir Şey Bilmiyor - Son Dakika
Güncel

Sakarya Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 'Tank Palet Fabrikası' İçin Konuştu: Kimse Bir Şey Bilmiyor

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 'Tank Palet Fabrikası' için konuştu: Kimse bir şey bilmiyorAziz GÜVENER/SERDİVAN (Sakarya), (DHA)- TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, özelleştirme kapsamına alınan Altay Tankı'nın üretileceği ve bin kişinin çalıştığı Tank Palet Fabrikası için, "Kimse bir şey bilmiyor.

21.12.2018 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 'Tank Palet Fabrikası' için konuştu: Kimse bir şey bilmiyor

Aziz GÜVENER/SERDİVAN (Sakarya), (DHA)- TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, özelleştirme kapsamına alınan Altay Tankı'nın üretileceği ve bin kişinin çalıştığı Tank Palet Fabrikası için, "Kimse bir şey bilmiyor. O işçilerin yerine koyun kendinizi. Onların zarar göreceği bir şey yaptırmayız" dedi.

Sakarya'nın Yıldızları Ödül Töreni programına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve kentteki önemli kuruluşların yetkilileri katıldı.

Programa ev sahipliği yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi atlatacağını umduğunu belirterek, "Ülkemizde ekonomide sıkıntılar var. Kriz var, bunlarla ilgili neler yapıyorsunuz derseniz 365 oda ve borsa başkanı var. Sizlerin sıkıntılarını toplayıp Türkiye genelinde çözülecek sorunları bizzat bana iletirler. 4 sektörde otomotiv, mobilya, konut, beyaz eşyada KDV ve ÖTV indirimleri sağlandı. Bu sektörlerdeki ateşlemeyle beraber piyasaya biraz olsun dönmeye başladı. Sıkıntılarımız var, bunlardan bir tanesi istihdam üzerindeki vergi yükleri. Sayın Atalay doğru söylüyor, 1600 lira asgari ücret ama bana maliyeti 2 bin 500 lira. Biz de diyoruz ki işçimiz daha fazla alsın, almasın demiyoruz ama üzerimizdeki vergi yükünü kaldırın da işçimiz hiç olmazsa asgari ücretle sıfır olsun 2 bin 500 lira alsın diyoruz. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinde dünyada şampiyonuz. Vergi maliyetlerimiz yükseldi, krediye ulaşmak zorlaştı, faizler yükseldi, ben ülkemin geleceğine güveniyorum, son 25 senede iç ve dış kaynaklı çalkantı yaşadık, hepsini de atlattık, biz bunun da üstesinden geleceğiz inşallah" diye konuştu.

'ZARAR GÖRMELERİNE İZİN VERMEYİZ'

Törende konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Sakarya'da 1.8 milyon metrekare alan üzerine kurulan Altay Tankı'nın üretileceği Tank Palet olarak bilinen TSK'ya bağlı 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı için alınan 'özelleştirme' kararına değindi. Atalay, herkesin kendisini bu fabrikada çalışanların yerine koyması gerektiğini belirterek burada çalışan işçilere zarar verecek hareketlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Fabrika ile ilgili kimsenin bilgisi olmadığını söyleyen Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Adapazarı'nda Tank Palet Fabrikası özelleşiyor, kapanıyor dediler canlı yayında. Asgari ücret konuşurken onu anlattım. 714 kişi çalışıyor, 112 memur var, geri kalanı subay astsubay, 970 sayı. Kendimizi onların yerine koyalım bakalım? Onların ailesinin yerine koyalım. Fabrika ne olacak? Oğlum ne olacak, kocam ne olacak? Fabrika kapanacak mı? Hiç kimse bir şey bilmiyor, bir açıklama yapmıyor. Bu şehirde vekiller var, Büyükşehir Belediye Başkanımız var, burada yetkili herkes. Birisi bir şey söylemesi gerekmiyor mu? Gerekiyor. İnsanlar burnundan soluyor. Dün konuştum Milli Savunma yetkilileriyle, bakan yurt dışında. Ali İhsan Bey'e dedim bir an evvel bakanla konuş, Cumhurbaşkanımızla konuş. Bu şehre bilgi verelim. Ben 3 şeyden sorumluyum, 1 işçi, 2 Türk İş, 3 Sakaryalıyım. O fabrikada çalışanlara zarar verdirecek bir şey yaptırmayız Allah nasip ederse. Asgari ücretle ilgili çalışmalar devam ediyor. Benim görevim ücreti konuşmak değil, çocuğu konuşmak. 8 ile 12 yaş arası 2 milyon çocuğu konuşuyorum. Bu ülkenin yüzde 40'ı, gemi dönmüyor 1600 lira ile onu ifade ediyorum. İş verenin yükü var mı? var."

'ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI SÜRÜYOR'

Asgari ücretle ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Genel Başkan Atalay, sosyal medyada hakkında çıkarılan 'Türkiye'yi kışkırtıyor' iddialarına tepki göstererek, "Ayın 4'ünde Kopenhag'da Dünya Sendikaları'nın kongresi vardı. 140 milyon üyesi var, 160 ülke, 330 sendika, ben de delegesiyim. Bir konuşma yaptım, Türkiye'nin bütün STK'ları tamamı salondaydı. Yemen'i anlattım, Kaşıkçı'yı anlattım, Amerika'nın terör örgütlerine silah verdiğini anlattım, dedim ki 'Avrupalılar benim ülkemi kötülüyorsunuz, benim ülkeme 10 ayda 42 milyon turist geldi' ertesi gün buraya döndüm. Perşembe sabahı, Cumhurbaşkanımızın yaptığı gibi çayla simitle kahvaltı yaptım. Bir gazeteci sordu bana '1600 yeter mi sayın başkan?' dedim yetmez. Sonra Fransa örneğini verdi, dedim benzin zamlarını geri çektiler şimdi ne olduğuna beraber bakarız. Telefon kullanmıyorum, sosyal medya yok ben de, oğlum 'baba haberin var mı?' dedi, dedim neden? Bazı yayın organları Ergün Türkiye'yi kışkırtmaya milleti sokağa dökmeye çalışıyor, öyle bir şey olur mu dedim, sonra bir baktı eyvah. 28 Şubat olmasaydı ben Türk-İş Başkanı olmazdım. Bakın 27'sinin sabahı ilk açıklamayı yapan Türk-İş Konfederasyonu, altında benim imzam var, milletin kaçtığı zaman. 15 Temmuz'u beraber yaşadık, 40 senenin her dakikası toplumun önünde. Ömrüm zalimlerle kavga etmekle, darbelerin karşısında durmakla, hırsızlarla mücadele etmekle geçti. Sosyal medyayı anlatıyorlardı inanın bilmiyordum" dedi.

Konuşmaların ardından Sakarya ekonomisine en çok katkı sağlayan kuruluşların yetkililerine ödül verildi.

Sakarya Türk-İş Genel Başkanı Atalay, \'Tank Palet Fabrikası\' İçin Konuştu: Kimse Bir Şey Bilmiyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 'Tank Palet Fabrikası' İçin Konuştu: Kimse Bir Şey Bilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı
    15:15 Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, refüjde bitki bakımı yapan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı. Kadınlar ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi.

  • Kahverengi kokarca böceği tarım alanlarına zarar veriyor
    15:14 Kahverengi kokarca böceği tarım alanlarına zarar veriyor

    Ziraat mühendisi Abdurrahman Altınkaymak, kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirtti. Böceğin popülasyonunun artmasıyla mücadelenin önem taşıdığı vurgulandı. Feromon tuzakları ve ilaçlı mücadele yöntemlerinin kullanıldığı ifade edildi.

  • Hakkari'de heyelan sonrası düşme tehlikesi bulunan kayalar dağcılar tarafından düşürülüyor
    15:13 Hakkari'de heyelan sonrası düşme tehlikesi bulunan kayalar dağcılar tarafından düşürülüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen heyelanların ardından kara yoluna düşme tehlikesi bulunan kayalar, 4 kişilik dağcı grubu tarafından düşürülüyor. Karayolları ekipleri tarafından başlatılan çalışmada, dağcılar yaklaşık 170 metre yüksekliğe tırmanarak kaya parçalarını indiriyor. Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, yola düşen kaya parçaları da temizleniyor. Dağcılar, çalışmalarını güvenli bir şekilde sürdürdüklerini ve bir hafta sürecek olan çalışmanın sonunda tehlikeleri bertaraf etmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

  • Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor
    15:13 Gaziosmanpaşa Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyor

    Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birbirinden renkli etkinliklerle festival havasında kutlamaya hazırlanıyor. Konserler, atölye etkinlikleri ve kortej yürüyüşü gibi etkinliklerle coşku doruğa çıkacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı
    15:10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı. Cenaze törenine CHP yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aile yakınları da katıldı. Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede bir süre sohbet etti. Bayraktar'ın cenazesi, cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Oldboy Dizisi Yolda
    15:10 Oldboy Dizisi Yolda

    2003 yılında seyirciye sunulan İhtiyar Delikanlı veya orijinal adıyla Oldboy, sinema dünyasının en iyi filmlerinden birisi olarak gösteriliyor. İzleyen kişileri derinden etkileyen bu film için hayranlarını sevindiren bir haber geldi. Öyle ki yapımın dizisinin geleceği öğrenildi. Hatta bunun için anlaşma yapıldığı da belirtildi. İşte Oldboy dizisi ile ilgili ayrıntılar… Oldboy dizisi yolda. Bilmeyenler için yapımcılığını Park Chan-wook'un üstlendiği Oldboy filmi, Oh Dae-su adında bir adamın hikayesini anlatır. Sebepsiz yere 15 yıl boyunca bir hücreye hapsedilen Dae-su, hapishaneden kaçtıktan sonra intikam arayışına girer. 20 yıl sonra Oldboy hayranlarını sevindirecek bir haber geldi. Orijinal filmin yapımcısı Park Chan-wook, yapımın dizi versiyonu için kolları sıvadığını duyurdu. Bunun için Lionsgate Television firmasıyla anlaştığını açıklayan Chan-wook, dizi dilinin İngilizce olacağını bildirdi. Bununla birlikte yeni yapımın tıpkı filmde olduğu gibi yoğun duygusal derinlik taşıyacağı ve ikonik dövüş sahneleriyle de adından söz ettireceği belirtildi. Oldboy dizisi için çekimlerin ne zaman başlayacağı ve yapımın ne zaman yayımlanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Önümüzdeki aylarda yeni detaylar belli olacaktır. Nasıl bir dizi ile karşılaşacağımızı hep birlikte göreceğiz. Şimdilik yeni bir açıklama beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Oldboy dizisinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

  • Netflix, 2024'ün ilk çeyreğinde 10 milyon yeni abone kazandı
    15:10 Netflix, 2024'ün ilk çeyreğinde 10 milyon yeni abone kazandı

    Netflix'in yayımladığı mali rapora göre, 2024'ün ilk çeyreğinde 9.33 milyar dolar gelir elde ederek 10 milyon yeni abone kazandığı açıklandı. Şirketin beklentileri aşması ve reklamlı plan tercih eden abonelerin yüzde 40'ının gelir kaynağı olması dikkat çekti.

  • vivo V30e 5G lansman tarihi ve beklenen özellikleri
    15:10 vivo V30e 5G lansman tarihi ve beklenen özellikleri

    Android telefon piyasasına yeni bir seçenek olarak eklenen vivo V30e 5G'nin lansman tarihi ve beklenen özellikleri açıklandı. Hindistan'da 2 Mayıs'ta piyasaya sürülecek olan telefon, en ince telefon olarak tanıtılacak. 7.69 mm kalınlığı ve 5,500 mAh bataryası ile dikkat çeken V30e 5G, kullanıcılara iyi bir deneyim sunacak. Ayrıca, 6.78 inçlik Full HD+ AMOLED ekran, Snapdragon 6 Gen 1 işlemci, 16GB RAM, 128GB ve 256GB depolama seçenekleri gibi özelliklere sahip olacak.

  • Antalya'nın Finike ilçesinde Turizm Haftası etkinlikle kutlandı
    15:10 Antalya'nın Finike ilçesinde Turizm Haftası etkinlikle kutlandı

    Canan Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, müzik dinletisi yapıldı, yöresel yemekler ikram edildi ve ilçenin tanıtımı yapıldı. Finike Mili Eğitim müdürü Mehtap Gökdemir, etkinlikte Finike'nin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı yapıldığını belirtti. Etkinliğe okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Advertisement