Sakarya Üniversitesi'nde Öğrencilerden Bölünmeye Tepki - Son Dakika
Güncel

Sakarya Üniversitesi'nde Öğrencilerden Bölünmeye Tepki

Sakarya Üniversitesi Teknoloji ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Sakarya'da yeni kurulacak olan üniversiteye gitmek istemediklerini belirterek, karara tepki gösterdi.

10.05.2018 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi Teknoloji ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Sakarya'da yeni kurulacak olan üniversiteye gitmek istemediklerini belirterek, karara tepki gösterdi.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü içinde bulunan Turizm, Teknoloji ve Spor Bilimleri fakültelerinin şehirde kurulacak olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin Arifiye ve Ferizli ilçesine taşınması kararlaştırıldı. Bu 3 fakültede okuyan 28 bin öğrencinin yeni üniversiteye geçirilmesinin planlanmasına öğrenciler tepki gösterdi. Esentepe kampüsünde toplanan öğrenciler sloganlar atarak kararın iptal edilmesini istedi.

Öğrenciler adına açıklama yapan Teknoloji Fakültesi öğrencisi Onur Çakmaklı, şu anki fakültenin konumu ve güzelliklerinden memnun olduklarını belirterek, Sakarya'nın Arifiye ve Söğütlü ilçelerine yapılması planlanan üniversiteye Teknoloji ve Spor Bilimleri fakültelerinin gönderilmesi söz konusudur. Bu olay biz öğrencileri ve akademik kadromuzu derinden rahatsız etmektedir. Bilinmesi gereklidir ki şu anda Esentepe içinde kurulu bir düzen içinde olan fakültelerimizden ayrılmak istemiyoruz. Bu kurulu düzeni bozup yeniden bir düzen oluşturmak külliyen bir israftır. Milyonlarca liranın siyaseten harcanmasını doğru bulmuyoruz. Kaldı ki yeni bir üniversite kurulmakla kalınmıyor, fakültemiz yeri belli olmayan küçük bir kasaba havasındaki yerleşim birimlerine gönderilmeye çalışılıyor dedi.

Öğrencilerin kasaba görünümlü ilçelerin kazançları için mağdur edildiğini söyleyen Çakmaklı, Teknoloji Fakültesi'nin yeni bir yerde kurulması en az 50 bin metrekare inşaat alanı gerek demektir. Bu da günümüz şartlarında yaklaşık 100 milyon liralık kaynak anlamına gelmektedir. Yurt dışında veya yurt içinde hangi üniversite bölünüyor ya da bölündükçe gelişme kaydeden, daha iyiye giden hiç bir üniversite yok. Yetkililerden bu sorunun cevabını bekliyoruz. Kampüs hayatını seviyoruz, teknolojinin ve bilimin ilerlemesi için tüm fakültelerin bir arada olması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi başımıza tek bir binada gelişemeyeceğimizin kanaatindeyiz. Bizler ekonomik rant değil, ülkenin gelişimini sağlayacak mühendis öğrencileriz. Bizler öğrenciler olarak kesinlikle bu kararın değişmesini istiyoruz. Aynı şekilde milletimizin temsilcisi olan meclisimizin de mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz. Üniversite ortamının kesinlikle iç içe olmasının kanaatindeyiz. Ufak bir ilçede bir başımıza bu eğitimi sürdüremeyeceğimizi bilmek bizi derinden üzmektedir. Buradan meclis ve Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Buradaki kurulu düzeni bozmak istemiyoruz. Üniversitemizi seviyor ve eğitim hayatımızı burada tamamlayıp buradan mezun olmak istiyoruz. Ayrıca buradan tüm yetkililere şunları iletmek istiyoruz. Siz kendi evlatlarınızı gelişmemiş küçük bir kasabaya göndermek ister miydiniz Belediye başkanlarının tutumlarından son derece rahatsızız. Bizleri kasaba görünümlü ilçelerinin gelişmesine katkıda bulunmamız için bu konuda bizleri mağdur bırakıyorlar. Eğitimin, teknolojinin ve bilimin düşünülmediği geri planda tutulduğu sadece ilçelerin bundan sağlayacağı kazançları ve rant kapısı gördüklerini adımız gibi biliyoruz diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi\'nde Öğrencilerden Bölünmeye Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Üniversitesi'nde Öğrencilerden Bölünmeye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement