Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ferizlide Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ferizlide Yapıldı

Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ferizlide Yapıldı

Sakarya'da her ay düzenli olarak sırayla bütün ilçelerde Ziraat Odası başkanları ve çiftçilerin de katılımıyla düzenlenen Sakarya Ziraat Odaları kurul toplantısı Ferizli'de yapıldı.

07.11.2017 14:44  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çoban Pınarı Çay bahçesinde düzenlenen programa Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Sakarya Ziraat Odaları koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, Tarım İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Muhtarlar, Ziraat Delegeleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ferizli ziraat Odası Başkanı Rıdvan Eren katılımcılara teşekkür etti ve ''bugün ilçemizde geniş katılımlı bir toplantı yapmayı uygun gördük. Toplantımız ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olsun,'' dedi.

Ferizli'nin tarımla ilgili sıkıntılarını rapor haline getirdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Sakarya Ziraat Odaları koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar Türkiye Ziraat Odaları birliğinin çiftçiler için yaptığı faaliyetlere değindi ve ''Ferizli'nin tarım sorunlarını içeren bir rapor hazırladık. Bu raporu Ak Parti il başkanlığına, il yöneticilerine, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na ve çözüm makamlarına ilettik. Sakarya'nın arazi toplulaştırma projesinin içerisine dâhil edilmesini talep ettik ve değerli milletvekilimiz Mustafa İsen tarafından bakanlığımıza iletildi. Çiftçi vatandaşlarımız bu işi yapacaklarsa işletmelerimizi en uygun ekonomik ölçeklere çıkarmalıyız. Bunun için de arazi toplulaştırması çok önemli,'' dedi.

Aşağı Sakarya Sulama projesi ile tarımda bir hayali gerçekleştirdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, ''Belediye başkanı seçildiğimde tarım ve sanayi olmak üzere iki ana hedefim vardı. Tarımsal alanda sulama projesi için ziraat odası başkanımız ve yönetimi ile muhtarlarımız ve tüm seçilmişler olarak birlikte Eskişehir-Ankara arası en az 20 defa gidip geldik ve değerli milletvekillerimizin de destekleriyle projeyi hayata geçirdik. Başından sonuna kadar projeye destek veren değerli milletvekillerimiz Sayın Ayhan Sefer Üstün ve Mustafa İsen özellikle olmak üzere, emeği geçen herkese ilçemiz adına teşekkür ederim. Sanayileşme alanında da 1. OSB'nin ardından ikincisini getirmek için yoğun mesai harcıyoruz. Sulama projemiz tamamlandığında tüm tarım topraklarımızın modern tarıma geçişi sağlanacak. Ancak birde özeleştiri yapmamız lazım. Tarlasıyla ilgilenmeyen, mesleğinin erbabı olmayan kişinin ben çiftçilik yapıyorum deme lüksü olmamalı. Gelecek senenin hasatına şimdiden hazırlık yapmamız lazım. Biz ilçemiz için gece gündüz çalışıyoruz. İlçemize katma değer sağlayacak projeler için azimle gayret ediyoruz. Programda emeği geçenlere teşekkür eder, toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim,'' dedi.

İlçe kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ise üç sektörde ilerlemek için çalıştıklarına değinerek, ''tarım, sanayi ve hizmet sektörünü belirledik. 1950'li yıllarda tekrar sanayileşme hamlesine kalkıştığımızda Varna Raporunu yayınlayarak ülkemizin tarıma odaklanmasını, sanayileşmemesini istediler. Biz sadece tarım ülkesi olamayız. Sanayileşme alanında da geliştikten sonra ancak ekonomimiz güçlü hale gelir, ifadelerine yer verdi
Programın son kısmında çiftçi vatandaşların soruları yanıtlandı ve toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ferizlide Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement