Sakat Transfer! - Son Dakika
Spor

Sakat Transfer!

Sakat Transfer!

Sarı-Lacivertliler İstanbul'a getirip imza atmayı planladığı Marco Fabian'da geri adım attı.

28.08.2018 05:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CELAL UMUT EREN

Fenerbahçe, sağlık kontrolünden geçirdiği Meksikalı yıldızın, 2017'de belinden geçirdiği ameliyatın etkileri nedeniyle endişe yaşadı. 29 yaşındaki orta saha konusunda riske girilmeyerek hızlı bir şekilde görüşmeler askıya alındı, transfer yattı.

Fenerbahçe'de orta sahaya takviye için düşünülen ve görüşmeler için İstanbul'a getirilen Marco Fabian'da sakatlık sorunları sıkıntı çıkardı.  Sağlık kontrolünden geçirilen Meksikalı yıldızın son durumu nedeniyle riske girilmedi, görüşmeler iptal edildi. 29 yaşındaki futbolcunun geçen sezon E. Frankfurt forması giyerken belinden geçirdiği ameliyat nedeniyle kariyerinde büyük problemler yaşadığı ifade edildi. Temmuz 2017'de ameliyata giren ve 6 aya yakın sahalardan uzak kalan Fabian, daha sonraki süreçte de Alman kulübünde adeta gözden çıkarıldı.
E.Frankfurt'un şu anda Bayern Münih'te görev alan eski teknik patronu Niko Kovac'ın da bıraktığı raporda Fabian'ın bel ameliyatı sonrası hem kafa olarak hem de fiziksel anlamda bir türlü toparlanamadığı ifade edildi.
Bu sezon başında da Alman kulübünde çalışmaya başlayan teknik direktör Adi Hütter de Fabian konusunda benzer endişeyi taşıdı. Sezon başı kampında tecrübeli ismi denemeye alan Hütter de olumsuz rapor çizdi. Eintracht Frankfurt kulübü 2 yıl önce 4 milyon euro ve iyi bir maaşla transfer ettiği Marco Fabian'ı hızlıca elinden çıkarma çalışmaları başlattı. 2019'u beklemeden bir an önce kadrodan gönderilmesi hedeflenen orta saha oyuncusu, belindeki sorunlar nedeniyle problemler yaşamaya devam etti.
Rusya'da vardı

2018 Dünya Kupası'nda Meksika kadrosuna da alınan ve ekonomik anlamda prim alabilmesi için jest yapılan Fabian, sadece turun garanti olduğu ve 3-0 kaybedilen İsveç maçında son 25 dakikada sahaya sürüldü.

Van Persie korkusu
Fenerbahçe'de Marco Fabian'ın sağlık kontrolleri sonrası kadroya dahil edilmemesi akıllara Robin Van Persie'yi getirdi. Dizinde sakatlığının bilinmesine karşın 2015 yılında kadroya alınan Hollandalı futbolcuya benzer şekilde Fabian'ın da belindeki problemler endişe yarattı.
Resmi açıklama

Fenerbahçe'de Marco Fabian'ın transferinden vazgeçildiği açıklandı. Kulübün resmi sitesinden yapılan bilgilendirmede, "Tarafımızca yürütülen transfer sürecinin geri kalan adımları olumsuz sonuçlanmış olup, görüşmelerin sonlandırıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Forma numarası
E.Frankfurt'un bir an önce kadrosundan çıkarmak istediği Marco Fabian'la forma konusunda da sıkıntı yaşaması dikkat çekti. Kadroda hiçbir şekilde düşünülmeyen Meksikalı yıldızın 10 numaralı forması alındı.
2016'da transfer olduğu Alman ekibinden ilk olarak 10 numarayı isteyen Fabian, bu sezon başında bir anda 38 numaraya çekildi.
Bir anda düştü
2017-18 sezonuna başlarken belinden omurga kısmından bir operasyon geçiren Marco Fabian'ın kariyeri bir anda sıkıntıya girdi. 2016-17 sezonunda 24 lig maçında 7 gol 4 asistle etkili bir görüntü çizen Fabian, geçen sezonun ilk 6 ayını kaçırarak ancak ikinci devreye yetişti.
O bölümde de fiziksel ve psikolojik olarak zorlanan 29 yaşındaki futbolcu 7 maça çıktı, yalnızca 2'sinde ilk 11'de yer aldı.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Sakat Transfer! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement