'Sakıncalı' Kitabı, Milli Eğitim'in Önünde Okudular - Son Dakika
Güncel

'Sakıncalı' Kitabı, Milli Eğitim'in Önünde Okudular

\'Sakıncalı\' Kitabı, Milli Eğitim\'in Önünde Okudular

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) üyeleri, bazı bölümlerinin 'gayri ahlaki' olduğu gerekçesiyle sansürlenmesi istenen John Steinbeck'in 'Fareler ve İnsanlar' adlı kitabını yüksek sesle okuyarak...

09.01.2013 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) üyeleri, bazı bölümlerinin 'gayri ahlaki' olduğu gerekçesiyle sansürlenmesi istenen John Steinbeck'in 'Fareler ve İnsanlar' adlı kitabını yüksek sesle okuyarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 100 temel arasında yer alan John Steinbeck'in 'Fareler ve İnsanlar' kitabının bazı bölümlerinin gayri ahlaki olduğu gerekçesiyle sansürlenme girişimine Öğrenci Velileri Derneği İzmir Şubesi tarafından tepki geldi. Konak'daki İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan dernek üyeleri soğuğa aldırmadan Fareler ve İnsanlar kitabının sakıncalı bulunan bölümlerini toplu şekilde yüksek sesle okuyarak protesto eyleminde bulundu. Öğrenci Velileri Derneği Başkanı Orhan Yüce eğitimde sorunların her geçen gün arttığını söyledi. Yüce, veliler tarafından eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin şikayetlerin dikkate alınmazken kimliği belli olmayan bir velinin şikayeti üzerine 100 temel eser arasında yer alan kitaba sansürleme için kurul toplanmasını anlamanın çok güç olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü'nün okumadığı kitap hakkında rapor hazırlatması ve bakanlığa gönderilmesini de eleştirin Yüce, "Milli Eğitim Müdürü'nün ve bakanın kitap için 'Sansür yok' dediğine bakmayın onları kafasında sansür var. Fırsat bulduklarında uygulamaya hazırlar. Yıllardır okullarda yasal olmayan uygulamaları durdurun diye dilekçe veriyoruz. Belgeler sunuyoruz. Birçoklarına cevap bile vermedikleri gibi cevaplar da 'subüt bulmamıştır' oluyor. Eğitimi kendi kafasında formülden ibaret görenleri bir kez daha kınıyoruz" dedi.

Protesto eyleminin ardından ÖVDER Başkanı Orhan Yüce ve beraberindeki üyeler yanlarında getirdikleri John Steinbeck'in 'Fareler ve İnsanlar' kitabının sakıncalı bulanan bölümlerini hep bir ağızdan okudu. ÖVDER Başkanı Orhan Yüce ve beraberindekiler İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'ya okuması için John Steinbeck'in 'Fareler ve İnsanlar' kitabını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bıraktı. Dernek üyeleri protesto ardından olaysız dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sakıncalı' Kitabı, Milli Eğitim'in Önünde Okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement