Sakıp Sabancı Araştırma Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Sakıp Sabancı Araştırma Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Araştırma Ödülleri" Sahiplerini Buldu

İşadamı Sakıp Sabancı, ölümünün 12'nci yılında, 'Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ile anıldı.

11.04.2016 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşadamı Sakıp Sabancı, ölümünün 12'nci yılında, 'Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ile anıldı.

Bu yıl 'Türkiye'de Yeni Merkezler Kentlerde Ekonomi, Eğitim, Sanat ve Barış konusunda verilen ödüllerde, Jüri Özel Ödülü'ne ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli değer görüldü.

Eşit ağırlıklı verilen 2 'Makale Ödülü ise 'Şehir Merkezi Kavramını Yeniden Düşünme başlıklı makalesiyle Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Azat Zana Gündoğan ve 'İşter ve Kervan başlıklı makalesiyle Emrah Şahin'in oldu.

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHA

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri bu akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl Türkiye'de Yeni Merkezler Kentlerde Ekonomi, Eğitim, Sanat ve Barış konusunda verilen ödüllerde, Jüri Özel Ödülü'ne ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli değer görüldü. Eşit ağırlıklı verilen 2 Makale Ödülü ise Şehir Merkezi Kavramını Yeniden Düşünme başlıklı makalesiyle Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Azat Zana Gündoğan ve İşter ve Kervan başlıklı makalesiyle Emrah Şahin'in oldu.

Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine her yıl verilen 'Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri töreni, Sakıp Sabancı ailesi, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Nihat Berker'in ev sahipliğinde Sabancı Center'da gerçekleştirildi. Törene iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Güler Sabancı şunları söyledi

'Sakıp Sabancı'yı tanıyan tanımayan herkesin ilk aklına gelen, onun Türk halkı tarafından çok sevilen, samimi, açık yürekli, pozitif, yapıcı kişiliğidir. Ülkesini çok seven birisiydi. Türkiye'nin her zaman daha ileriye gidebileceğine inanırdı. Türkiye'nin daha iyi bir geleceğe gidebilmesinin tek kriterinin, iyi yetişmiş, iyi eğitilmiş gençlerle olacağına yürekten inanırdı. Bu sebepten onun yön vermesi ve onun liderliğinde bir dünya üniversitesi kurma hayaliyle yola çıktık. Özgün, farklı, Türkiye yüksek öğrenimine fark getirecek bir üniversite kurduk. Sakıp Bey bu kuruluş yolculuğu ve çalışmaları boyunca bizi gönülden destekledi, hep yanımızda oldu. Farklı bir şeyler yapma cesaretini verdi. Dolayısıyla Sabancı Üniversitesi bugüne geldi. Bugüne dek Türkiye'nin ekonomisinden dış politikasına, tarihinden toplumsal dinamiklerine kadar çeşitli konularda çalışmalar ödüllendirildi. Türkiye için ilk olan bu özgün ve değerli ödül, sosyoloji, ekonomi, tarih, siyaset bilimi gibi farklı sosyal bilim disiplinlerinde Türkiye araştırmalarına öncülük etti. Gelecek yıl 2017 araştırma konumuz 'Gündelik Yaşamda Türkiye Kökenli Avrupalılar' olacak. Her yıl olduğu gibi genç akademisyenleri destekleyeceğiz.

ÖDÜLLER...

Konuşmanın ardından ödül sahiplerinin açıklanmasına geçildi.

Jüri Özel Ödülü'ne değer görülen ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli'ye ödülünü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Güler Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Nihat Berker birlikte takdim etti.

İlhan Tekeli, şehir ve bölge planlama, planlama teorisi, makro coğrafya, göç coğrafyası ve politik davranış, Türkiye'deki yerel yönetimlerin teorisi ve tarihi, kentleşme ve kentsel politika, ekonomi politikası, Türkiye'nin ekonomi tarihi, kent ve toplum tarihi gibi çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

'Şehir Merkezi Kavramını Yeniden Düşünme başlıklı makalesiyle Mardin Artuklu Üniversitesi'nden Azat Zana Gündoğan ile 'İşter ve Kervan başlıklı makalesiyle Emrah Şahin, Makale Ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Sevil Sabancı ve Rektör Nihat Berker'in elinden aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakıp Sabancı Araştırma Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement