Sakız Adası'nda Bir Ay İçinde İkinci Yangın - Son Dakika
Güncel

Sakız Adası'nda Bir Ay İçinde İkinci Yangın

– Sakız Adası'nda bu sabah erken saatlerde Siderunda bölgesinde orman yangını çıktı.

26.08.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakız Adası'nda bu sabah erken saatlerde Siderunda bölgesinde orman yangını çıktı. Boşaltılan Siderunda köyünde en az 6 kişi ağır yaralandı. Samos Hastanesi'nin yöneticisi Eleni Vutiera'nın açıklamasına göre 64 yaşındaki bir kadın kızı ve komşusuyla yanık teşhisiyle Atina'nın KAT Hastanesi'ne kaldırıldı.

Önce Katavasis Köyü'nde çıkan yangın kısa sürede şiddetli rüzgar yüzünden iki koldan hızla ilerlemeye başladı. Sabah saat 3.30'da pitoresk Siderunda köyüne yaklaşınca itfaiye saat 4.30'da köyün derhal boşaltılmasını emretti. Telaş ve korku içindeki birçok kişi arabasına binerek uzaklaşmak istedi ancak köyün dar sokaklarından meydana çıkarken mahsur kaldı.

Şu anda havadan ve karadan alevlerle mücadele eden itfaiye kuvvetleri, kuzeydoğu istikametinde esen rüzgarın yangını daha önce yanmamış bölgelere ve Metohi sahiline sürüklediğini açıkladı. Evlerinde kalıp yangını durdurmak isteyen insanlar, bir taraftan şiddetli rüzgardan, diğer yandan suyun kısıtlı olmasından dolayı çaresiz kaldı. Şimdiye kadar ormanlık alanlar ve arsalar dışındaki birçok ev ve araba da kül oldu. - Atina

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakız Adası'nda Bir Ay İçinde İkinci Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement