Saklıkent, Turizmin Gözdesi Olacak - Son Dakika
Güncel

Saklıkent, Turizmin Gözdesi Olacak

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da, denize 45 dakika uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yeni sezon için çalışmalara başlandı.

21.12.2017 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da, denize 45 dakika uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde yeni sezon için çalışmalara başlandı.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında, tesiste, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Saklıkent Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, kayak merkezinin güvenliği, sağlık, yol, bölgedeki mermer ocakları, su, elektrik, internet, telefon, teleferik başta olmak üzere çeşitli konularda sunum yaptı.

Toplantıda, sorunların bir an önce giderilerek yeni kış sezonuna iyi hazırlanılması, tanıtım yapılarak Saklıkent'in Türkiye'ye ve dünyaya duyurulması hedeflendi. Denize 45 dakika uzaklıkta bulunan 2 bin 200 rakımlı Saklıkent'in yerli turistin yanı sıra farklı ülkelerden gelen turistlerin de gözdesi haline gelmesi amaçlanıyor.

"Ekvator'a en yakın kayak merkezi"

Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmada, Saklıkent'in Türkiye'nin çok önemli turizm değeri olduğunu belirterek ilgili kurumlardan sorunların bir an önce giderilmesini istedi. Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Saklıkent, isminde 'saklı' kelimesi var diye burayı saklayamayız. Artık insanlıktan, dünyadan burayı saklama lüksümüz yok. Konyaaltı sahilinde yüzme, 45 dakika sonra 2 bin 200 rakımda kayak yapma şansınız var. Bunlar büyük kazanımlar, bunlara hak ettiği değeri verip, pazarlamamız lazım. Ekvator'a en yakın kayak merkezi Saklıkent ise bunun hakkını vermek lazım. Burayı etkinliklerle zenginleştirelim."

Başkan Menderes Türel de önemli bir değer olan Saklıkent'in yeterince bilinmediğini vurgulayarak "Dünyada kayak yaptıktan 45 dakika sonra denize girebileceğiniz başka bir yer yok. Bu zenginliği duyurmamız lazım." dedi.

Mermer ocakları sorunu

Kooperatif Başkanı Altıner, Saklıkent bölgesindeki mermer ocaklarının gürültü ve ses kirliliğine neden olduğunu, ocaklardan düşen kayaların aşağısında bulunan evler ve yoldan geçen araçlar için can güvenliği tehdidi oluşturduğunu aktardı.

Saklıkent'in arkasındaki dağın yok edilmesinin karın dağda kalma süresini azaltacağını anlatan Altıner, Bakırlı Dağı tepesinde bulunan TÜBİTAK gözlemevinde, mermer ocaklarından çıkan tozun gökyüzü bilim araştırmalarına zarar verdiğini bildirdi.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Türker Özkan da mermer ocaklarının ve şehir merkezinde eğlence mekanlarının kullandığı lazer ışıklarının çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Bunun üzerine Vali Karaloğlu turizm merkezinin ortasında mermer ocaklarına ruhsat verilmesinin, iş makinelerinin gece de çalışmasının sorun olduğunu belirterek "Doğanın şeklini de bozuyor, tepeyi indirme riski var. İyi bir ekip kurun, ciddi araştırma yapın, bana rapor edin." talimatı verdi.

Toplantının ardından saha gezisi gerçekleştiren Karaloğlu ile beraberindekiler, Saklıkent'te yapımı tamamlanan ancak bazı sorunlar nedeniyle hizmete açılamayan konaklama tesisini gezdi.

Tesise kapı ve pencereleri kırılarak, büyük zarar verilmesine tepki gösteren Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bu bina Kepez Elektrikle beraber devlete geçmiş Uzan Grubu'ndan. TMSF'ye, oradan TEDAŞ'a geçmiş, sonra mahkeme kararıyla Hazineye tescili yapılmış. Bir müddet sahipsiz kalmış. Çok hazır bina, milli servet bu hale gelmiş, içler acısı bir durum var, yazık olmuş. Bundan sonraki süreci nasıl yöneteceğimizle ilgili çalışma yapacağız. Hazineye tescil olduktan sonra işimiz biraz daha kolay. Belki Valiliğe tahsisini alıp, hep beraber burayı prestijli bir yer noktaya taşıyabiliriz."

Saklıkent, Turizmin Gözdesi Olacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saklıkent, Turizmin Gözdesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement