Salcano Sakarya, Kıta Takımı Statüsü Kazandı - Son Dakika
Spor

Salcano Sakarya, Kıta Takımı Statüsü Kazandı

Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor takımı, Uluslararası Bisiklet Birliğine (UCI) yaptığı "Continental Team" başvurusu ile kıta takımı olma statüsü kazandı.

24.10.2018 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor takımı, Uluslararası Bisiklet Birliğine (UCI) yaptığı "Continental Team" başvurusu ile kıta takımı olma statüsü kazandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Türkiye'de ikinci kez bir takımın aldığı bu statüyle Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor takımı, dünyanın tüm prestijli organizasyonlarında yer alma şansını elde edecek.

Katıldığı organizasyonlarda önemli dereceler elde eden takım, 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda milli takım kadrosunda yer alan Onur Balkan, Feritcan Şamlı, Ahmet Akdilek ve Muhammet Atalay'ı da kadrosuna kattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, bisiklet sporunda önemli adımları attıklarını belirterek, "Dünya şampiyonasına tarihimizde ilk defa ev sahipliği yapacağız. Dünyanın en modern bisiklet tesislerinden bir tanesi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nin açılışını kısa süre önce tamamladık. Emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin ilk olimpik bisiklet tesisiyle yapılacak altyapı faaliyetlerinin ülkeye birçok başarılı sporcunun kazandırılması anlamına geldiğini aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu konuda bisiklet sporuna ve bu sporun altyapısına gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Altyapı faaliyetleri bizler için büyük önem arz ediyor. Altyapıya örnek model olacak başarılı bir üstyapının olması, ulusal ve uluslararası alanda güçlü bir takıma sahip olmanın alttan yetişecek sporcular için de iyi bir teşvik ve örnek olacağı kanaatindeyiz. Bu düşünceyle kısa süre önce 'Continental' takım başvurumuzu gerçekleştirdik. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil edebilecek ciddi bir takım kurmak adına milli takım formasını giyen 4 sporcuyu kadromuza kattık. Yeni transferlerimizin ve kıta takımımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Salcano Sakarya, Kıta Takımı Statüsü Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement