Saldırının Yaşandığı Tren Garında Gökyüzüne Siyah Balon Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

Saldırının Yaşandığı Tren Garında Gökyüzüne Siyah Balon Bıraktılar

CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti, HDP Gençliği ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri, Ankara Tren Garı’ndaki saldırının yaşandığı yerde basın açıklaması yaparak, gökyüzüne siyah balon bıraktılar.

26.10.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti, HDP Gençliği ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri, Ankara Tren Garı'ndaki saldırının yaşandığı yerde basın açıklaması yaparak, gökyüzüne siyah balon bıraktılar.

10 Ekim tarihinde Ankara Tren Garı'nda yaşanan saldırıya ilişkin CHP Gençlik Kolları, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti, HDP Gençliği ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri ortak bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Fikir Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erçin Fırat, "Bıçak kemiğe dayandı. İstedikleri bizi düşmen haline getirip sokaklarda, üniversitelerde birbirimizi öldürmemiz. İnsanca yaşanacak bir ülkenin umuduyla yaşayan tüm gençlerin bu karanlığa karşı bir araya gelmesinden başka yol kalmadı. Savaşa karşı bir araya geleceğiz" dedi.

Karanlığa karşı kol kola gireceklerinin altını çizen Fırat, şöyle devam etti: "Bizler insanca yaşanacak bir Türkiye'nin hayalini kuran gençleriz. Ölümlere alışmayacağız. Yaşatmak için mücadele edeceğiz. Birliğimizi bozamayacaklar. Seçimlerde sandıkları hep birlikte koruyacak, ilçelerimizde, üniversitelerimizde güvenlik komiteleri oluşturacağız. Okul okul, mahalle mahalle, üniversite ve sokakta yan yana geleceğiz. Kadınlara yönelik saldırılara birlikte yanıt vereceğiz."

Yapılan basın açıklamasının ardından hayatını kaybeden 102 kişinin anısına gökyüzüne siyah balon bırakıldı. Ayrıca patlamanın yaşandığı noktaya kırmızı karanfil ve hayatını kaybeden 102 kişinin isimlerinin yazılı olduğu dövizler koyuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saldırının Yaşandığı Tren Garında Gökyüzüne Siyah Balon Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement