Saldırıya Uğrayan Brezilya Cumhurbaşkanı Adayı Saldırıdan Haberdardı İddiası - Son Dakika
Politika

Saldırıya Uğrayan Brezilya Cumhurbaşkanı Adayı Saldırıdan Haberdardı İddiası

Brezilya Cumhurbaşkanı adayı Jair Bolsonaro’nun kendisine yapılan bıçaklı saldırıdan haberdar olduğu iddia edildi.

08.09.2018 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya Cumhurbaşkanı adayı Jair Bolsonaro'nun kendisine yapılan bıçaklı saldırıdan haberdar olduğu iddia edildi.

Brezilya'da Ekim ayında yapılacak seçimler öncesi cumhurbaşkanı adaylarından Sosyal Demokrat ırkçı aday Jair Bolsonaro'ya yapılan bıçaklı saldırı, pek çok dedikoduyu da beraberinde getirdi. Spekülasyonların yayılmasının nedeni ise Bolsonaro'nun oğlu Flavio'nun babasının yaşadığı bıçaklı saldırının ardından "Sadece yüzeysel bir yaralandı" ifadelerini kullanması oldu. Flavio'nun açıklamasından sonra kardeşi Eduardo ise, "Bıçak 12 santimetre derine kadar girdi. Hastaneye gitmek için 5 dakika daha geciksek babam ölecekti" dedi.

Saldırı ihtimaline rağmen çelik yelek giymemiş

Bolsonaro'nun saldırıyı bildiği ve buna hazırlandığı iddiaları ortaya atılırken, Cumhurbaşkanı adayı bu iddialara, "kendimi böyle bir an için her zaman hazırlıyorum. Çünkü riskler aldığımı biliyordum" cevabını verdi. Farkında olduğunu kabul etmesine rağmen Bolsonaro'nun askeri güvenliğin kendisine verdiği kurşun geçirmez yeleği giymediğini itiraf etmesi de dikkat çekti.

Minas Gerais Hastanesinden yapılan açıklamada, bıçağın kalın bağırsağı ciddi şekilde deldiği ve ince bağırsak ve karındaki bir damarda da üç lezyona neden olduğu belirtildi. Sao Paulo'daki Albert Einstein Hastanesine transfer edilen Bolsonaro, en az bir hafta müşahede altında kalacak. Bolsonaro, daha sonra doktor kontrolünde kampanya programına devam edecek.

Saldırı sonrası oyunu arttırabilir

Seçim analistlerine göre, sağ kanadın adayının oyları Perşembe günü yaşanan olaydan sonra ivme kazandı. Analist Jimena Blanco, "Saldırı Bolsonaro'nun popülaritesini artırarak oy oranının 40'ları aşmasına yardımcı olabilir" iddiasını ortaya attı.

Siyaset bilimci Carlos Melo ise, "İnsanların yüzde 44'ü Bolsonaro'ya oy vermeyeceklerini söyledi. Bu olayın oylarına bir katkısı olmayacaktır" ifadelerini kullandı. Bir başka analist grubunun fikri ise yüzde 28'i bulan kararsızların ilgisinin Bolsonaro'nun üzerine çekilebileceği yönünde. - RIO DE JANERIO

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Saldırıya Uğrayan Brezilya Cumhurbaşkanı Adayı Saldırıdan Haberdardı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement