Salihli Belediye Meclisi 20 Gündem Maddesini Karara Bağladı - Son Dakika
Yerel

Salihli Belediye Meclisi 20 Gündem Maddesini Karara Bağladı

Salihli Belediye Meclisi 20 Gündem Maddesini Karara Bağladı

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığında toplanan belediye meclisi 20 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

05.10.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığında toplanan belediye meclisi 20 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan Ekim ayı toplantısında ilk olarak 2017 Yılı Performans programı görüşüldü. Siyasi partilerin grup sözcüleri tek tek söz alarak, performans hakkında görüş bildirdi. AK Parti Grup sözcüsü Alpaslan Balcı, başta fakülte binası olmak üzere geçitler ve diğer vaatlerin yapılarak 2017 yılında yerine getirilmesini istedi. CHP Grup sözcüsü Mesut Ceylan ise 2014 yerel seçimleri sonrasında ortak akıl ile başlatılan çalışmalarda 2016 yılında, ortak akıl ve ortak güçten şaşıldığını söyledi. MHP Grup sözcüsü Nuri Kaya ise Salihli Belediyesi olarak yaşanabilir kent olma yolunda gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Konuşmaların ardından yapılan oylama da 2017 Yılı Performans programına MHP ve CHP'li meclis üyeleri evet oyu kullanırken, AK Partili meclis üyeleri ilse çekimser kaldı. 2017 Yılı Performans programı oy çokluğu ile kabul edildi.

2017 yılı ve izleyen iki yıla ilişkin Belediye Bütçesi bütçe komisyonuna havale edildiği Ekim ayı meclis toplantısında dolu-boş memur kadro değişikliği talebi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Sağlık Mahallesi 2034 ada 5 parselin imar planı tadilatı talebi, Sağlık Mahallesi 2719 ada 1, 2, 3 ve 4 nolu parselleri kapsayan imar planı değişikliği talebi, Adala Mahallesi 618 ve 619 nolu mülkiyeti Maliye Hazinesine ait taşınmazların bulunduğu alanın imar planı değişikliği, Kurtuluş mahallesi 213 sokak ile 240 sokağın kesiştiği noktada bulunan otopark alanı içerisine trafo yeri belirlenmesi ile ilgili imar planı değişikliği talebi, Adala Mahallesi 2244, 2114 ve 2139 parsellerde parseller de kayıtlı taşınmaz üzerine Lisansız güneş enerji santrali kurulması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı talebi, Adala Mahallesi 2250 parselde Lisansız güneş enerji santrali kurulması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı talebi, Atatürk Mahallesi 3222 ada 15 parselde bulunan 526/3149 metrekare Belediye hissesinin Aile Sağlığı Merkezi yapım amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsis talebi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler derneğinin, Belediyeye ait bir yerin dernek şube bürosu olarak kullanılmak üzere kendilerine yer tahsisi talebi, Caferbey ve Hacıbektaşlı Mahallelerinde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Sarıpınar Mahallesinde planlanan 1/1000 ölçekli Belediye Hizmet Alanı imar planı değişikliği talepleri oy birliği ile kabul edilirken, Barış Mahalle sınırları içerisinde bulunan Caferbey tapulaması 3388 ada 3 parselde inşaat alanı değişmemek kaydıyla yüksek katlı yapı yapılması ile ilgili imar planı değişikliği talebi imar komisyonuna gönderildi.

Salihli Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin talebi, bütçe, hukuk ve tarifeler komisyonuna havale edilirken, Atatürk Mahallesi 2513 ada 1 ve 3 parsellerdeki imar planı değişikliği talebi oy birliği ile kabul edildi. Ekim ayı toplantısı Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi tarafından Marmara ve çevre mahallelerde Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma projesinin hayata geçirilmesi için Belediye Başkanı Zeki Kayda'ya yetki verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Belediye Meclisi 20 Gündem Maddesini Karara Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement