Salihli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını - Son Dakika
Yerel

Salihli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını

Salihli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirilen, Haziran ayı belediye meclis toplantısında 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

06.06.2017 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda başkanlığında gerçekleştirilen, Haziran ayı belediye meclis toplantısında 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantının açılışında konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, tüm meclis üyelerinin Ramazan ayını kutladı. Geçtiğimiz hafta Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askerin acı haberi tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu ifade eden Başkan Kayda "Helikopter kazasında şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Konuşmasında kentte yapımı tamamlanan ve hayata geçecek olan projeler hakkında bilgiler aktaran Başkan Kayda "Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binamız bitme noktasına geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yağmur suyu projesi çalışmaları başladı. Yine Büyükşehir'in yaptığı Masal Ormanı Parkı yapımı da start aldı. Pazaryeri ve Bedesten çarşısında çalışmalar devam ederken, Atatürk Spor Salonu inşaatı tamamlandı" dedi. Prestij caddeleri hakkında da bilgiler veren Kayda, Avar ve Şüheda Caddelerinin ihalesi Büyükşehir Tarafından 14 Haziran'da yapılacağını belirtti.

Salihli Belediyesi'nin 2016 yılı kesin hesabı görüşüldüğü toplantıda, karar CHP'nin çekimser, MHP ve AK Partinin kabul oyu ile kabul edildiği Haziran ayı toplantısında ayrıca 2017 yılında tam zamanlı 1 adet sözleşmeli tabip istihdam edilmesi, Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, Yörük Mahallesi 335 sokak No: 23 adresindeki Engelleri Aşalım Parkı'nın kapalı alan içerisindeki dernek büro kısmının kendilerine tahsis edilmesi talebi, Mülkiyeti belediyeye ait Yılmaz Mahallesi 2592 parselde kayıtlı yerin İlçe Müftülüğüne tahsisinin yapılması talebi, S.S.24 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifinin şu anda kullanmakta olduğu Gümüşçayı kenarında bulunan durağın aylık ücretinin ve tahsis süresi belirlenip, oy birliği ile kabul edildi.

Salihli Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin yer tahsis talebinin komisyon kararı ile ret edildiği toplantıda, Kurtuluş Mahallesi 87 adanın imar planı değişikliği talebi imar komisyonuna, Belediyeye ait Atatürk Spor Salonu Yüzme Havuzu kulvar ücretinin belirlenmesi talebi Hukuk ve Tarifeler, Plan Bütçe Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Kurtuluş Mahallesi'nden bulunan 800 metrekare mevcut parka Şehit Mehmet Gül'ün isminin verilmesi, Yılmaz Mahallesi Menderes ve Hürriyet Caddeleri arasındaki yapılan yeni isimsiz parka, Yılmaz'ın eski ismi olan Tatar Parkı isminin verilmesi, Hacıbektaşlı Mahallesi mevcut isimsiz park alanına da trafik kazasında hayatını kaybeden Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanı Adem Yılmaz'ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Haziran ayı toplantısında son olarak, Salihli Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi'nde yapılacak olan yol ve kaldırım için İller Bankasından kredi kullanma talebi oy birliği ile kabul edildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement