Salihli'de Cumhuriyet Coşkusu Fener Alayına Taşındı - Son Dakika
Güncel

Salihli'de Cumhuriyet Coşkusu Fener Alayına Taşındı

Salihli\'de Cumhuriyet Coşkusu Fener Alayına Taşındı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Salihli Belediyesi, yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile fener alayı düzenledi.

29.10.2017 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Salihli Belediyesi, yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile fener alayı düzenledi. Fener alayı yürüyüşü Cumhuriyet'in kurulduğu tarih olan 19.23'de başlarken, korteje Atlılar Derneği de katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Gündüz gerçekleştirilen resmi törenlerin ardından akşam Salihli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen fener alayına 10 binden fazla vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı önünden saat 19.23'de yürüyüşe başlayan Salihlililere, Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir Koordinatörü Ali Rıza Ünveren'nin yanı sıra oda başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Korteje Salihli Atlılar Derneği Atları ile motosiklet grupları da motosikletleri ile eşlik etti. Atatürk Anıtı'ndan Kent Meydanına kadar ellerindeki Türk bayrakları, fener ve meşalelerle yürüyen kalabalığa, evlerinin balkon ve pencerelerinden vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunduğu Kent Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm hemşerilerimin Cumhuriyeti'nin 94'üncü yılını kutluyorum. Nice nice Cumhuriyet Bayramlarını kutlamak hepimize nasip olsun" dedi.

Başkan Kayda, fener alayına katılan tüm herkese teşekkür etti. Fener alayı havai fişek gösterisi ile son buldu.

BA-ÖND-Y) - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Salihli'de Cumhuriyet Coşkusu Fener Alayına Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement