Salihli'de Gerçeği Aratmayan Tatbikat - Son Dakika
Yerel

Salihli'de Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Salihli\'de Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Manisa’nın Salihli ilçesi Devlet Hastanesi’nde yapılan tatbikat gerçeği aratmazken, senaryo gereği tankerin devrilip, öğrenci minibüsü ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralıların sağlık ekipleri tarafından hastaneye getirilip, tedavi altına alınması canlandırıldı.

14.12.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesi Devlet Hastanesi'nde yapılan tatbikat gerçeği aratmazken, senaryo gereği tankerin devrilip, öğrenci minibüsü ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralıların sağlık ekipleri tarafından hastaneye getirilip, tedavi altına alınması canlandırıldı.

Salihli Devlet Hastanesi olası bir afet olayı sonrası, hastanenin ne kadar hazırlıklı olup olmadığını ölçebilmek için Acil Servis önünde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği tanker ile öğrencileri taşıyan minibüs çarpıştı. Kazada yaralanan öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından, Salihli Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Kaza da 2 öğrenci hayatını kaybederken, 22 öğrencide yaralandı. Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Gürsoy'un yönettiği tatbikat ise gerçeği aratmadı.

"Amaç personel ve halkımızı bilinçlendirmek"

Hastane personeli ve öğrencilerin yer aldığı ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Başhekim Dr.Gürsoy "Meydana gelebilecek afet olaylarında hastanemizdeki işleyişin düzenlenmesi, hastanemizdeki personelin hazır olması amacıyla bu tatbikatı gerçekleştirdik. Bu tip tatbikatlar İl Sağlık Müdürlüğü Manisa Genel Sekreterliğimiz kanalı ile devamlı yapılmaktadır. Bu tür tatbikatlar yapıldıkça da tüm personelimiz ve halkımız bilinçlenmektedir" dedi.

Yaralılar tedavi altına alındı

Devrilen tankerin, öğrenci minibüsü ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında birçok yaralının Salihli Devlet Hastanesine sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığını vurgulayan Başhekim Dr.Gürsoy "Yaklaşık 22 yaralı hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Yaralılardan 6'sı dahiliye servisine yatırılmış, 2'si sevk edilmiştir. Kaza da 2 öğrencimiz hayatını kaybederken, yaralılarımızın hayati tehlikesi yoktur. Yaralı yakınlarına durumları bildirilmiştir" dedi.

Başhekim Uz.Dr.Gökhan Gürsoy, tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren personel ve öğrencilere teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli'de Gerçeği Aratmayan Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement