Salihli İzmirli Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Salihli İzmirli Misafirlerini Ağırladı

Salihli İzmirli Misafirlerini Ağırladı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, kentin tanıtımına katkı sağlamak için yaptığı organizasyonla İzmir’den Salihli’ye 90 kişilik bir grup geldi.

20.10.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın, kentin tanıtımına katkı sağlamak için yaptığı organizasyonla İzmir'den Salihli'ye 90 kişilik bir grup geldi.

Salihli'nin daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı "Görülmeğe Değer Kent Salihli" organizasyonu çerçevesinde geçtiğimiz ilkbaharda başlatılan İzmir'den grup turları, sonbaharda yeniden canlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi'nin Spor Grubu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi, hem ziyaretçileri, hem de Salihli esnafını büyük ölçüde memnun etti. İzmir'deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul'un katkıları ve Derneğin Genel Sekreteri İsmail Akarsu'nun katılımıyla gerçekleştirilen gezi ile Salihli TSO'nun İzmir'den Salihli'ye getirdiği ziyaretçi sayısı toplam 385 kişiye ulaşmış oldu.

Gezinin ilk durağı olan Sart'ta verilen kahvaltı molasından sonra ilk ziyaret Artemis Tapınağı'na yapıldı. Tarihte ilk paranın basıldığı toprakları ve Lidya Uygarlığı'nın kalıntılarını merakla inceleyen konuklar, daha sonra Roma İmparatorluğu'nun görkemli eserlerinden biri olan Gymnasium ve hemen yanı başında yer alan sinagogu ziyaret etti. Misafirler, tarihi eserleri ilgiyle inceleyip sorular sordu ve Salihli'yi tanımaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, İzmirli konukları, restore edilerek Kent Müzesi olarak faaliyet gösteren Müdire Hanım Evi'nde karşıladı. Yüksel, kentin tanıtımı konusunda yaptıkları bu girişimin olumlu sonuçlar verdiğini ifade ederek, daha önce Salihli'ye hiç gelmemiş olan kişilerin buraya hayran kaldığını ve çevresine anlatarak merak uyandırdığını ifade etti.

Salihli Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilen Müdire Hanım Evi'nde Salihli kültürü, gelenekleri, giyim-kuşamı ve yemekleri hakkında sergilenen objeleri inceleyerek bilgi sahibi olan İzmirli konuklar, serbest zamanda da çarşıdaki lokantalarda kentin tescilli ürünü Odun Köfte'nin tadına baktı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli İzmirli Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement