Salihli'nin 95'inci Kurtuluş Yılı Atlı Birliklerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Salihli'nin 95'inci Kurtuluş Yılı Atlı Birliklerle Kutlandı

Salihli\'nin 95\'inci Kurtuluş Yılı Atlı Birliklerle Kutlandı

Manisa’nın Salihli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü atlı birliklerin katıldığı törenlerle kutlandı.

05.09.2017 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü atlı birliklerin katıldığı törenlerle kutlandı.

Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen tören, Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe ve Belediye Başkan Vekili Nuri Kaya'nın anıta çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde başlayan ve 9 Eylül'de İzmir'de son bulacak olan Kurtuluş Savaşı'ndaki 'Büyük Taarruz Atlı Birlikleri' yürüyüşünü canlandıran ekip, Kaymakam Turgut Çelenkoğlu'na Türk bayrağını teslim etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Salihli Belediye Başkan Vekili Nuri Kaya, "Milli mücadele yıllarında Salihli çok acı çekip, büyük yaralar almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Salihli'de kendisini bekleyenleri seslenirken, artık zor yılların, acı dolu günlerin geride kaldığını, bundan sonra ilim irfan mücadelensin başlatılması gerektiğini ifade etmiştir. Aradan geçen 95 yılda Salihli kabuğunu kırmış, tarihi değerleriyle, doğal güzellikleriyle, organize sanayi bölgesi ile gelecek güzel günlere emin adımlarla yürümektedir" dedi.

Şehitler için dua okundu

Törende Salihli Kudret Demir Ortaokulu öğrencilerinden Eylül Özkan "Vatan" şiirini okurken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehter Takımı konser verdi. 5 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç tarafından tüm şehitler için okunan dua ile son buldu. Atlı birlikler mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Şehitlik Önündeki törene Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkan Vekili Nuri Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

"Amacımız milli ve manevi duyguları geliştirmektir"

Salihli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl etkinlerine katılan atlı birliklerle ilgili olarak Orman ve Su İşleri Manisa İl Şube Müdürü Uğur Bayil, "Bundan tam 95 yıl önce 26 Ağustos'ta Afyon'da başlayan ve 9 Eylül'de İzmir'de son bulan Kurtuluş Savaşımızın Anısını ve izlerini ortaya çıkarmak için bir Zafer Yürüyüşü Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatı ile başlatıldı. Bu yürüyüşte savaşın kazanılmasında büyük katkıları olan süvari birliğimizi temsilen 10 adet at ve süvari giydirilerek yola çıkarıldı. Atlı Birliklerimiz bugün Salihli'nin kurtuluş günü etkinliklerine katıldı. Amacımız halkımızda, gençlerimizde ve öğrencilerimizde milli ve manevi duyguları geliştirmek, Kurtuluş Savaşımızın anılarını unutturmamaktı. Bu halkımız tarafından beğenilerek hoş karşılandı ve törenlere coşku verdi. Yürüyüşümüz buradan devam edip 8 Eylül'de Manisa'da olup, 9 Eylül'de de İzmir'de son bulacaktır" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Salihli'nin 95'inci Kurtuluş Yılı Atlı Birliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement