Salihlili İşadamları Ödül Gururu Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Salihlili İşadamları Ödül Gururu Yaşadı

Salihlili İşadamları Ödül Gururu Yaşadı

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası, en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen, en çok ihracat yapan ve istihdam sağlayan üyelerine plaket sundu.

27.09.2017 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası, en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen, en çok ihracat yapan ve istihdam sağlayan üyelerine plaket sundu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın her yıl düzenlemeyi bir gelenek haline getirdiği Ekonomi Ödülleri töreni, Lidya Sardes Otel'de düzenlendi. 2015 yılındaki matrahlar dikkate alınarak yapılan sıralamada kurumlar vergisi ve gelir vergisinde ilk 10'a giren işadamları, aynı yıl en çok ihracat yapan ve en fazla istihdam yaratan üyeler ile 40 yıldır odaya kayıtlı olan üyeler, plaket takdim edilerek onurlandırıldı. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası'nın en büyük 500 firma listesinde 230. olan Norm Cıvata adına grubun Onursal Başkanı Nedim Uysal ile TEPAV'ın en hızlı büyüyenler listesinde ilk 100'e giren Gündoğdu Gıda ile Rella Gıda'ya onur plaketi takdim edildi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yaptığı sunuş konuşmasında ilçenin ekonomik ve sosyal hayatı hakkında bilgi verdi. Organize Sanayi Bölgesi'nin 14 yılda yüzde 100 doluluğa ulaştığını ve OSB ile iftihar ettiklerini belirten Yüksel, "2. Kısım OSB'ye şimdiden 20'nin üzerinde firma başvuru yaptı. Bunlardan 12 yatırımcıya arsa tahsisi yapıldı. İnanıyoruz ki öncekinden daha büyük alana sahip olan 2. OSB'de de kısa zamanda yeni fabrikalar yükselmeye başlayacak ve ilçemizde işsizlik sorununa önemli bir katkı sağlayacaktır." dedi.

Yüksel, doğalgazın 2018 yılında gelmesiyle OSB'nin daha da önemli bir çekim merkezi olacağını kaydetti. Ülkenin genel durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunan İbrahim Yüksel, iş adamları olarak komşu ülkelerle yaşanan sorunların ekonomiyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını aktardı. Yüksel, dış politikada daha sakin bir yaklaşım beklediklerini sözlerine ekledi.

Törende kısa bir konuşma yapan Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, istihdama katkı sağlayan, gelirlerini düzenli ödeyen ve ihracat yapan işadamlarını tebrik etti.

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Kaya da belediyenin yaptığı yatırımlar hakkında bilgi vererek, 60 öğrenci ile eğitime başlayan fakültede 4 yılda 2 bin 500 öğrenciye ulaşılacağını, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Salihli Ekonomi Ödülleri töreninde kurumlar vergisi ve gelir vergisinde ilk 10'a giren işadamları, aynı yıl en çok ihracat yapan ve en fazla istihdam yaratan üyeler ile 40 yıldır odaya kayıtlı olan üyeler plaket alan işadamlarına plaket verildi.

Törene Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Manisa Vergi Dairesi Grup Müdürü Ruhi Petek, Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Talip Kara, Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Jandarma Komutanı Mehmet Alşen, esnaf odaları başkanları, meslek odalarının temsilcileri ile işadamları katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Salihlili İşadamları Ödül Gururu Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement