Salim Taşçı: Ey Belediyeler, Oy Kaygısını Bir Yere Bırakıp Altyapı Sorununa Eğilin - Son Dakika
Güncel

Salim Taşçı: Ey Belediyeler, Oy Kaygısını Bir Yere Bırakıp Altyapı Sorununa Eğilin

Salim Taşçı: Ey Belediyeler, Oy Kaygısını Bir Yere Bırakıp Altyapı Sorununa Eğilin

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, Türkiye'deki şehir ve ilçelerin yüzde 51'inin alt yapıdan yoksun olduğunu vurgulayarak, "Ey belediyeler, ey sorumlular, Türkiye'nin altyapı sorunu imdat çığlığı"...

30.08.2013 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, Türkiye'deki şehir ve ilçelerin yüzde 51'inin alt yapıdan yoksun olduğunu vurgulayarak, "Ey belediyeler, ey sorumlular, Türkiye'nin altyapı sorunu imdat çığlığı atmaktadır Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Sektör Kurul Başkanı Salim Taşçı, Türkiye'deki şehir ve ilçelerin yüzde 51'inin alt yapıdan yoksun olduğunu vurgulayarak, "Ey belediyeler, ey sorumlular, Türkiye'nin altyapı sorunu imdat çığlığı atmaktadır. Kulaklarınızdaki tıkaçları çıkartıp, oy kaygısını bir yere bırakıp altyapı sorununa eğiliniz. Arabesk yapıların sorumlusu sizlersiniz" dedi.

-"BELEDİYE BAŞKANIN AKILLISI GÖRÜNMEYEN YERE YATIRIM YAPMAZ"-

TÜSİAV Emlak Sektör Kurul Başkanı Taşçı yaptığı yazılı açıklamada, 10 dakika yağan yağmurun 10 santimetrelik kar birikintisinin şehirleri, beldeleri, köyleri felç ettiğine dikkat çekerek, "Büyükşehirlerde trafik kaosu yaşanmakta, ulaşım büyük oranda yapılamamaktadır. Vatandaşın iş ve zaman kaybının hesabı yoktur. Şehirlerin düzensiz, plansız gelişimi, olmazsa olmaz kuralı olan altyapı çalışmalarını hep ikinci, üçüncü plana atmıştır. Belediye başkanın akıllısı! Görünmeyen yere yatırım yapmaz Göstermelik parklar ve bir yılda deforme olup, yürümek için cambazlık gereken kaldırımlar yapar" ifadelerine yer verdi.

-"AYAĞI KIRILAN DA, BAŞINI TAŞA VURAN DA KADERCİLİK OYNARLAR"-

Avrupa'da bir bina yapılırken, öncelikle altyapısının hazırlanıp o binada kaç kişinin oturacağının kayda alındığını vurgulayan Taşçı şunları kaydetti:

"Su borusu, kanalizasyon, tahliye boruları, elektrik aksamları nüfusa göre hesap, kitap yapılarak yola çıkılır. Ruhsatları belediyeler yukarıdaki, kriterleri göz önüne alarak verir. Denetlemeler yapılır en ufak aksaklıkta ruhsatlar iptal edilir. Sokağında veya caddesinde bir çukur varda vatandaşın arabası hasar görmüşse, kaldırımdaki, bir taşın oynamasıyla vatandaşın ayağı burkulmuşsa, belediyeler tazminata mahkum edilir. Eğer bu aksaklıklardan ötürü vatandaşlarımız tazminat davaları açsa, adliyeler sırf bu işlere bakacağından diğer davalara bakmaya sıra gelmez. Ayağı kırılan da, başını taşa vuran da, arabasının amortisörleri haşat olanlarda kadercilik oynarlar."

-"NE YAZIK Kİ, TÜRKİYE'DEKİ ŞEHİR VE İLÇELERİN YÜZDE 51'İ ALT YAPIDAN YOKSUN"-

Taşçı, binalar şehirlerin aynası olmasına rağmen aynanın tek yüzüne bakılmadığının altını çizerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aynanın öbür yüzünde vıcık, vıcık sorumsuzluk, nemelazımcılık, bilinçsizlik yatar. Ey belediyeler, ey sorumlular, Türkiye'nin altyapı sorunu imdat çığlığı atmaktadır. Kulaklarınızda ki tıkaçları çıkartıp, oy kaygısını bir yere bırakıp altyapı sorununa eğiliniz. Arabesk yapıların sorumlusu sizlersiniz. Ey vatandaş, belediyelerinizden öncelikle altyapı isteyin, parkı ve yolunun asfaltlanmasını sonra istersiniz. Ne yazık ki, Türkiye deki şehir ve ilçelerin yüzde 51'i alt yapıdan yoksundur." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Salim Taşçı: Ey Belediyeler, Oy Kaygısını Bir Yere Bırakıp Altyapı Sorununa Eğilin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement