Salon'da Gümbür Gümbür Bir Akşam Thundercat - Son Dakika
Güncel

Salon'da Gümbür Gümbür Bir Akşam Thundercat

Thundercat, 8 Aralık akşamı Limits Off konserleri kapsamında enerji dolu sahnesini Salon'a taşıyor.

08.12.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bas gitarla 15 yaşında tanışan California doğumlu Stephen Bruner - nam-ı diğer Thundercat - ünlü prodüktör Flying Lotus'un bütün albümlerinde yer aldı. Yılın en iyi albümleri arasında gösterilen Kendrick Lamar'ın To Pimp A Butterfly'da da en büyük role sahip müzisyen olarak gösterilen Bruner, özellikle Erykah Badu'nun New Amerykah (2008) ve Flying Lotus'un Cosmogramma (2010) albümlerindeki işleriyle beğeni topladı. Stanley Clarke ve George Duke gibi 1970'lerin caz fusion müzisyenlerinden etkilendiği ilk solo albümü The Golden Age of Apocalypse'i ise 2011'de piyasaya sürdü. The Beyond/Where Giants Roam (2015) albümü ise Pitchfork, NME ve Resident Adviser'ın "2015'in En İyi Albümleri" listelerinde yer alıyor.

Müzisyen bir ailede doğan Stephen Bruner'ın babası Ronald Bruner Sr., Temptations, Diana Ross, Gary Bartz ve Gladys Knight gibi grup ve müzisyenlerle çalmış dünyaca ünlü caz bateristi olarak tanınıyor. Abisi Ronald Bruner ise Jr. Roy Hargrove, Stanley Clarke ve Wayne Shorter gibi isimlerle çalmış Grammy ödüllü bir davulcu olarak müzik piyasasında kendini kanıtladı. Ailesinden gelen bu müzik mirasını devralan Stephen Bruner ise liseye devam ederken, abisinin de içinde bulunduğu West Coast'lu emektar punk grubu Suicidal Tendencies'e basçı olarak katılarak müzik hayatına atıldı. 16 yaşındayken Stanley Clarke'la Japonya'da tura çıkan başarılı müzisyenin, yakın zamanda birlikte çalıştığı isimler arasında Kamasi Washington, Wiz Khalifa ve Earl Sweatshirt gibi sanatçılar bulunuyor.

Thundercat son olarak, ABD'li elektronik müzik prodüktörü Mono/Poly'yle birlikte, Paris'te yaşanan terör olaylarında hayatını kaybedenlerin anısına Paris adında, yaklaşık bir buçuk dakikalık kısa bir enstrümantal çalışmayı takipçileriyle paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salon'da Gümbür Gümbür Bir Akşam Thundercat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement