'Salt Galata'da Dijital İK Konferansı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Teknoloji

'Salt Galata'da Dijital İK Konferansı Gerçekleştirildi

\'Salt Galata\'da Dijital İK Konferansı Gerçekleştirildi

Dijital İK Konferansı bu yıl "Değişimi Yönetmek" temasını masaya yatırdı.

24.12.2015 10:53  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dev şirketlerinin İK profesyonellerini SALT Galata'da buluşturan etkinlikte, bilgi ve deneyimleri ile farklı nesilleri, yeni yetenekleri ve çeşitliliği yönetebilmeleri için şirket yöneticilerine ve katılımcılara çözüm önerileri ve vizyoner bakış açıları sunuldu.

Türkiye'nin dev şirketlerinin insan kaynakları profesyonellerini bir araya getirerek iş dünyasına yepyeni bakış açıları ve başarıya ulaşma yöntemleri kazandıran Dijital İK Konferansı İstanbul SALT Galata'da yapıldı. Bu yıl "Değişimi Yönetmek" teması altında gerçekleştirilen konferansın ana sponsorluğunu Vodafone üstlenirken TEB, Pepsico, Markafoni, Ülker, yenibiris.com, Renault, Sunumo, İltek ve Marjinal Porter Novelli de diğer sponsorlar olarak yer aldılar.

Konferansın moderatörlüğünü ve açılış konuşmasını yapan Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Gazeteci ve Yazar Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan "Devrim Değil Evrim" başlıklı konuşmasında insanların doğduğu andan itibaren dijital bir dünyaya adım attığını vurgulayarak; "Özellikle, giyilebilir cihazlar nedeniyle artık bebekliğimizden itibaren dijitalleşiyoruz. Örneğin bebeğin zıbınındaki bir çip, onun durumu hakkında endişeli annelere bilgi verebiliyor. Cisco verilerine göre dünyanın her yerinden cihazlar birbiriyle konuşacak. Geçmişte yavaş ilerleyen teknoloji artık çok daha hızlı bir şekilde değişiyor ve ilerliyor. İnsanlık tarihine ilk defa bir nesil bir öncekinden daha fazla şey biliyor, eski nesle yeni şeyler öğretiyor." dedi.

Bu nedenle geleceğin iş hayatının da bu değişime ayak uydurması gerektiğini söyleyen Karahasan, "Bu değişimi yönetmek için ise ilk önce her bireyin özel olduğuna ve her birimizin mükemmel birer canlı olduğuna inanmamız gerekiyor. Herkes için dünyanın merkezinde kendisi olduğunu bilmemiz lazım. Seçim özgürlüğüne inanmalıyız. Kısacası yüz yüze göz göze iletişim kurmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin dev şirketlerinin insan kaynakları profesyonellerini, akademisyenleri, gençleri ve teknoloji alanındaki fikir önderlerini bir araya getiren konferansta, Türkiye'de bir ilk olarak başlattıkları "Dönüşüm Liderliği" programını anlatan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, her alanda ülkemizin Dijital Dönüşümü'ne liderlik etmeyi hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dijital Dönüşüm vizyonumuzu hayata geçirebilmek için de öncelikle kendi çalışanlarımızın bu vizyonu benimsemesi ve ortak bir hedef olarak görmesi gerekiyor. Bu doğrultuda, üst düzey yöneticilerimizi de kapsayacak şekilde şirketimizde, Dönüşüm Liderliği sürecimizi başlattık. Program kapsamında liderlik bakış açımızı ve liderlik kültürümüzü yenilikçi bir yaklaşımla yeniden tanımladık. Geleceği şekillendiren lider olma bakış açısını benimsedik. Böylece hem Vodafone tarihinde hem de Türkiye'de bir ilk olan bu program sayesinde, liderlik rotamızda hızla yol alırken kurum kültürümüzde ve düşünme şeklimizde gerekli olan değişimi yaratıyoruz. Programımızın temel ilkelerini oluştururken Y kuşağının, çalışma yaşamına ilişkin istek ve ideallerini de göz önünde bulundurduk. Program ile şirket içinde; şikâyetleri taleplere çeviriyoruz. "Problem nedir?" yerine "Eksik olan nedir?" bakış açısını tercih ediyoruz. Aksaklıkları açıklıkla dile getiriyoruz. Yetkili olduğumuz alandan daha fazla sorumluluk alıyoruz. İlişki geliştiren, sonuç odaklı, ileriye dönük geri bildirim vermeye özen gösteriyoruz."

30 vizyoner değişimi yeniden yapılandırmak için bir araya geldi

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen konferansta 30 vizyoner konuşmacı, bilgi ve deneyimleri ile katılımcılara günlük yaşamlarında kullanabilecekleri çözüm önerileri ve bakış açıları sundu.

"Gençler Gelecekten Ne Bekliyor?" konulu ilk panelde Adel Kalemcilik Pazarlama Direktörü Ayşe Kırımlı, İstanbul Aydın Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, Reklamcılık Vakfı Genel Müdürü ve Sabancı Üniversitesi Program Direktörü Ayşegül Molu ve Tevitöl öğrencileri Hakan Dingenç ile Gamze İnanç söz aldı.

İkinci panelde ise Arçelik AŞ Yurtdışı Şirketler İnsan Kaynakları Yöneticisi Osman Özdemir, TAV Havalimanları Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Ali Murat Şen, Yıldız Holding - Ülker İK Grup Direktörü Selim Çelebi "Değişim Dalgası Üzerinde Sörf Yapmak" konusunda katılımcılar ile bilgiler paylaştı.

"İlham Veren Kadın Yöneticiler" başlıklı oturumda Global Wellness Day Yaratıcısı Belgin Aksoy, Armaggan Genel Müdürü ve CEO'su Ebru Karaçam ve Şölen CEO'su Elif Çoban, kadınların şirket yönetimine kattığı değerden bahsetti.

"Oyun Değiştiren Teknolojiler" konulu panelde Accenture/FJORD İstanbul İş Tasarım Direktörü Umut Onan, IBM-Kenexa İş Geliştirme ve Satış Lideri Özlem Özen ve Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman katılımcılara konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Son panelde ise Yönetim Danışmanı ve Blogger Ahmet Eryılmaz, Hürriyet İK Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Tuba Köseoğlu Okçu, GoGo Project Kurucu Ortağı ve Prodüktörü Güneş Zahid, Plasenta Kurucusu ve Kreatif Direktörü Cem Batu; "Sosyal Medya için İçerik Tasarımı" konusuna değindi.



Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji 'Salt Galata'da Dijital İK Konferansı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement