Salt Galata'da Söyleşi Kayıp Şark'ın Peşinde - Son Dakika
Güncel

Salt Galata'da Söyleşi Kayıp Şark'ın Peşinde

« Kayıp Şark'ın Peşinde » kitabının Metis Yayınları tarafından yayınlanması vesilesiyle, yazarın ve gazeteci Ruşen Çakır'ın katılacağı bir söyleşi düzenleniyor.

07.10.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olivier Roy siyasal İslam'ın dünyaca tanınan uzmanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Geniş kitleler tarafından kabul görmüş sivri yaklaşımı, üniversitedeki ıssız odasında jeopolitik çalkantılar üzerinde düşünen donanımlı bir akademisyenin çalışmalarının sonucu mudur yalnızca? Hayır: söyleşilerden oluşan bu kitap, özgür ve marifetli anlatımı ile, 1980'li yıllardaki savaş ve öncesinde ( Türkiye, İran, Pakistan ve Yemen üzerinden) Afganistan'a yaptığı yolculukları ve bu arada lisede felsefe hocalığını ve Sovyetler sonrası Orta Asya'daki "resmi görevlerini" ve bilimsel çalışmalarını kapsayan alışılmadık, çoğunlukla şaşırtan hatta geleneklere karşı çıkan bir yol izliyor. Bu çok canlı ve renkli anlatıların da ötesinde, kitaptaki olaylar aslında içinde bulunduğumuz durumu anlayabilmek için birçok yeni ve teşvik edici düşünceyi tetikliyor. Kitap aslında Roy'nın en favori görüşleri üzerindeki düşüncelerini devam ettiriyor: başta farklı yönleriyle siyasal İslam (göç dahil) olmak üzere Sovyetler Birliği'nin dağılması sonrası "ulusların icadı", araştırmacının ona danışan Devletlerle ilişkisi ve küreselleşme karmaşası içinde kültürler, dinler ve sekülarizmi bekleyen gelecek.

Simültane çeviri. Giriş ücretsizdir.

CNRS'te araştırmalar direktörü olan Olivier Roy, Floransa Avrupa Enstitüsü'nde ders veriyor. Son kitabı « La Sainte Ignorance. Le temps de la religion sans culture » (Aziz cehalet. Kültürsüz dinin zamanı) (2008) Seuil Yayınları tarafından yayınlandı.

Türkiye'deki siyasi İslami hareketler konusunda uzman olan gazeteci Ruşen Çakır aynı zamanda « Ayet ve Slogan » (Metis yayınları) gibi Türkiye siyaseti üzerine birçok kitabın da yazarıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salt Galata'da Söyleşi Kayıp Şark'ın Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement