Samdob "Sevil Berberi"Ni Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Samdob "Sevil Berberi"Ni Yeniden Sahneleyecek

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), sanat sezonunun açılışında sahnelediği "Sevil Berberi" operasını tekrar sanatseverlerle buluşturacak.

22.03.2018 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), sanat sezonunun açılışında sahnelediği "Sevil Berberi" operasını tekrar sanatseverlerle buluşturacak.

SAMDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyada en çok sahnelenen opera eserlerinden biri olarak popülerliğini koruyan ve komik opera literatürünün en güzel eserleri arasında gösterilen Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi" operası, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İspanya'nın Sevil kentinde 17. yüzyılda geçen "Sevil Berberi" operası, Kont Almaviva'nın Dr. Bartolo'nun himayesindeki güzel Rosina'yı berber Figaro'nun yardımıyla elde etmeye çalışmasıyla gelişen komik ve eğlenceli olaylar anlatılıyor.

Operanın orkestra şefliğini Mikhail Iskrov, rejisörlüğünü ise Yiğit Günsoy üstleniyor.

Fransız oyun yazarı Beaumarchais'in "Figaro" temalı üçlemesinin ilki olan Sevil Berberi oyunu, Cesare Sterbini tarafından opera librettosu haline getirilmiş, Rossini tarafından bestelenerek ilk kez 20 Şubat 1816'da Roma'da sahnelenmişti.

İlk sahnelenişinin üzerinden geçen 200 yıldan fazla sürede dünyada en çok sahnelenen ve sevilen opera eserlerinden biri olarak popülerliğini koruyan Sevil Berberi, Samsun Atatürk Kültür Merkezinde 24 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00'de yeniden sanatseverlere sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Samdob 'Sevil Berberi'Ni Yeniden Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement