Sami Yusuf Makedonya'da Hayranlarıyla Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Sami Yusuf Makedonya'da Hayranlarıyla Buluşacak

Sami Yusuf Makedonya\'da Hayranlarıyla Buluşacak

Azerbaycan kökenli İngiliz şarkıcı Sami Yusuf, "Batı Avrupa'nın Doğu Avrupa'dan öğreneceği çok şey var." dedi.

02.09.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan kökenli İngiliz şarkıcı Sami Yusuf, "Batı Avrupa'nın Doğu Avrupa'dan öğreneceği çok şey var." dedi.

Yusuf, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te vereceği konser öncesi, Balkan ülkelerinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve duygularını AA muhabirine değerlendirdi.

Yüzyıllar boyunca farklı toplumların etkisi altında yaşayan Balkanların birçok etnik topluluk ve dini içinde barındırmasını "zenginlik" olarak nitelendiren Yusuf, "İnsanların iradesi, toplumun ihtiyaçları ve sevgiyle oluşan ortak değerler bu karmaşık yapının sağlam bir şekilde gelişmesini mümkün kıldı." dedi.

Yusuf, Batı Avrupa'nın Balkanlardan saygı anlamında çok şey öğrenebileceğine işaret ederek, bunun özellikle farklı gelenek, kültür ve etnik toplumlara karşı duyulan saygı olduğunun altını çizdi.

Batı Avrupa'nın "özenilmesi" gereken bir yer olmadığını savunan Yusuf, "Batı Avrupa'nın Doğu Avrupa'dan öğreneceği çok şey var. Farklı geleneklerin bir arada yaşıyor olması son derece değerli bir olgudur. Bunun devam etmesi, barış ve sevginin her daim hakim olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Yusuf, şarkılarını Balkan dillerinde söylemek istediğini belirterek, 2007'de Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da verdiği konserinde Boşnakça ilahi seslendirdiğini anımsattı.

Bosna Hersek'te, 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa soykırımı için yazılan "Asla Unutma (Never Forget) isimli eserini seslendirdiğini ifade eden Yusuf, Arnavut kültürünü zengin bulduğunu ve gelecek dönemde Arnavutça şarkı söylemek istediğini aktardı.

Yusuf, seslendirdiği şarkılarda maneviyata önem verdiğini vurgulayarak, "Asla bir dini dayatma düşüncesi içinde olmadım. Değerleri paylaşmayı amaçlıyorum." diye konuştu.

Her bireyin kendine ait dini ve geleneği bulunduğunu söyleyen Yusuf, sanatı için önemli olanın evrensel barış, sevgi ve erdem duyguları olduğunu kaydetti.

Yusuf, Üsküp'teki "İkinci Filip Arena"da yarın akşam düzenlenecek konserinde Makedonyalı hayranlarıyla buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sami Yusuf Makedonya'da Hayranlarıyla Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement