Samkart'larda HES kodu tanımlama 1 Aralık'a kadar uzatıldı - Son Dakika
Yaşam

Samkart'larda HES kodu tanımlama 1 Aralık'a kadar uzatıldı

Samkart'larda HES kodu tanımlama 1 Aralık'a kadar uzatıldı 600 bin Samkart sahibinden 55 bini HES kodu tanımlaması yapıca süre uzatıldı Samsun'da korona virüs tedbirleri kapsamında otobüs ve tramvaylara getirilen HES kodu zorunluluğu 1 Aralık'a kadar uzatıldı.

20.11.2020 16:49  Güncelleme: 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samkart'larda HES kodu tanımlama 1 Aralık'a kadar uzatıldı

600 bin Samkart sahibinden 55 bini HES kodu tanımlaması yapıca süre uzatıldı

SAMSUN - Samsun'da korona virüs tedbirleri kapsamında otobüs ve tramvaylara getirilen HES kodu zorunluluğu 1 Aralık'a kadar uzatıldı. Samkart'ı olan 600 bin vatandaştan sadece 55 bininin yolcu kartlarına HES kodu tanımlayabildiği bildirildi.

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs ile ilgili alınması gereken ek tedbirler kapsamında açıkladığı karar ile otobüs ve tramvaylarda HES kodu eşleştirmesi kararını aldı. Belirtilen gün sayısı içinde Hayat Eve Sığarkodunu Samkart'a tanımlamak isteyen vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesinin belirlemiş olduğu Samkart tanımlama noktalarına giderek burada işlemlerini yapabiliyor. İnternet üzerinde de yapılabilen tanımlama işlemini uygulamayan vatandaşlar ise toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

20 Ekim'de başlayan yolcu kartlarına HES kodu tanıma işleminin son günü 20 Kasım olarak belirlenmişti. 600 bin Samkart sahibi vatandaştan sadece 55 bini ulaşım kartlarına HES kodu tanımlaması yapınca süre 1 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Cumhuriyet Meydanı Tramvay İstasyonu önünde bulunan Samkart Başvuru ve Danışma Merkezi'nde ise vatandaşlar son gün endişesi ile uzun kuyruklar oluşturdu.

"5 farklı yerde hizmet"

Vatandaşa daha iyi hizmet vermek adına Samkart tanımlama merkezlerinin sayısını arttırdıklarını belirten SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, " İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda bildiğiniz gibi toplu taşıma araçlarında HES kodu kullanımı mecburi hale gelmişti. Bize Ekim ayının 20'si gibi bu uygulamayı başlattık. Vatandaşlarımızdan, toplu taşımayı kullanan insanlardan HES kodu tanımlanması gerektiğini söyledik. Bunun içinde son tarih olarak 20 Kasım'ı belirlemiştik. 1 aylık süreçte istediğimiz noktaya gelemediğimiz için bunu 1 Aralık'a kadar uzatma zorunluluğu hasıl olmuştur. HES kodu önemlidir. HES kodunu vatandaşlar aslında bir yere gitmeden internetten Büyükşehir Belediyesi'nin sayfasından, SAMULAŞ'ın kendi sayfasından veya SAMULAŞ uygulamasından çok rahatlıkla yapabilirler. Vatandaşlarımız genellikle bizim belirlediğimiz noktalarda tanımlamayı tercih ediyor. Valilik binası yakınında bizim danışma merkezimiz var. Oradaki personel sayımızı genişlettik. Çalışma saatini aştık. Vatandaşlara daha fazla hizmet verebilmek için yine meydan bölgesinde 2 tane nokta, aynı zamanda tramvay hattı üzerinde bulunan Atakent ve Rektörlük İstasyonlarında vatandaşlarımıza yardımcı olmak için stantlar kurduk. Şu ana kadar Samsun'da 600 bin kart dolaşımdadır. Bunun sadece 55 bini HES tanımlaması yaptı. Bu az olunca ve yarın başka sorunlar, krizler yaşamama adına bunu 10 gün uzattık. Bu tarih inşallah son olacak. Akabinde bunu bir daha uzatma gibi bir düşüncemiz yok. 1 Aralık itibarıyla biz vatandaşlardan isteğimiz bu tanımlamaları yapmalarıdır. Hiç bir sorun ile karşılaşmadan tramvaylara, halk otobüslerine binmeleridir" dedi.

(FAU-SLH-Y)

Samkart\'larda HES kodu tanımlama 1 Aralık\'a kadar uzatıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Samkart'larda HES kodu tanımlama 1 Aralık'a kadar uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement