Şampiyon Doktor Milli Olmak İstiyor - Son Dakika
Spor

Şampiyon Doktor Milli Olmak İstiyor

Şampiyon doktor milli olmak istiyor Adana'da kan kanserlerinin teşhisini yapan Temel İmmünoloji branşında doktor olan ve Türkiye Downhill Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Selim Merdan, hedefinin ülkesini yurt dışında temsil etmek olduğunu söyledi Merdan:...

16.06.2017 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyon doktor milli olmak istiyor

Adana'da kan kanserlerinin teşhisini yapan Temel İmmünoloji branşında doktor olan ve Türkiye Downhill Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Selim Merdan, hedefinin ülkesini yurt dışında temsil etmek olduğunu söyledi

Merdan: "Eğer Türkiye Bisiklet Federasyonu bize destek olup bu branşta milli takım açarsa bizde severek ülkemizi gider temsil ederiz. Biz kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz işin son noktasındayız"

Merdan, bisiklet sürerken giydiği kıyafetleriyle kendisini doktor olarak tanıttığında kimsenin inanmadığını belirtti

ADANA - Adana'da kan kanserlerinin teşhisini yapan Temel İmmünoloji branşında doktor olan ve Türkiye Downhill Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Selim Merdan, hedefinin ülkesini yurt dışında temsil etmek olduğunu söyledi. Merdan, "Eğer Türkiye Bisiklet Federasyonu bize destek olup bu branşta milli takım açarsa bizde severek ülkemizi gider temsil ederiz. Biz kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz işin son noktasındayız" dedi.

Konyalı 32 yaşındaki Selim Merdan, 10 yıl önce arkadaşının tavsiyesi ile bisiklet sürmeye başladı. Daha sonra bisiklette kendisini geliştiren Merdan, dağ bisikleti satın alıp bir tepeden aşağı hızla inerek zamana karşı yarışılan spor dalı 'Downhill' yapmaya başladı. Merdan, bu branşta, aradan geçen zamanda kendisini geliştirip çevresindeki insanlara da bu sporu aşılamaya başladı. Son olarak da Kayseri Erciyes'te bin 870 metrelik parkurda düzenlenen 30 yaş üstü Türkiye Downhill Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda 2 dakika 59 saniyelik derecesi ile Türkiye birincisi oldu.

"Yurt dışındaki insanların gözü ülkemizde"

Aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Temel İmmünoloji branşında doktor olan Merdan, bisiklet sürerkenki kıyafetleriyle kendisini insanlara doktor olarak tanıttığında inanmadıklarını söyledi.

Dağ bisikletiyle bir tepeden aşağı hızla inilerek zamana karşı yarışılan spor dalı 'Downhill'in Türkiye'deki 30 yaş üstü şampiyonu Selim Merdan en büyük hayalinin yurt dışında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu İHA muhabirine anlattı. Downhill'in Türkiye'de yeni tanınan bir spor olduğunu belirten Merdan, "İlk Türkiye şampiyonası geçtiğimiz yıl yapıldı. Yurt dışında bu branş popüler. Türkiye'de de bu branşın gelişmesini istiyoruz. Bizim ülkemiz dağ bisikleti konusunda gerçekten elverişli. Yurt dışında ki insanların gözü ülkemizde. Ülkemize yabancıları getirip reklamı arttırıyoruz" dedi.

"Federasyon desteği bekliyoruz"

Türkiye şampiyonalarının ardından Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmak istediğini fakat sponsor desteği istediğini söyleyen Selim Merdan, "Türkiye Şampiyonasından sonra Avrupa ve dünya şampiyonaları var ama bunlar biraz masraflı o yüzden onlara katılmak için sponsor desteğine ihtiyaç var. Eğer Türkiye Bisiklet Federasyonu bize destek olup bu branşta milli takım açarsa bizde severek ülkemizi gider temsil ederiz. Biz kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz işin son noktasındayız. Artık federasyon desteği bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Doktorluğun bisiklet sürmeye engel olmadığını da belirten Merdan, "Bisikleti herkese tavsiye ediyorum. Hatta sloganım, 'Araba yağlarınızı korur paranızı yakar, bisiklet ise paranızı korur yağlarınızı yakar' bunu hep söylüyorum" diye konuştu.

Şampiyon Doktor Milli Olmak İstiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şampiyon Doktor Milli Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement