Şampiyon Tenisçiler Davul Zurna ile Karşılandı - Son Dakika
Spor

Şampiyon Tenisçiler Davul Zurna ile Karşılandı

Şampiyon Tenisçiler Davul Zurna ile Karşılandı

Avustralya'daki liselerarası dünya tenis kızlarda şampiyon, erkeklerde 3. olan İstek Vakfı Kemal Atatürk Lisesi öğrencileri Türkiye'ye döndü.

30.04.2013 23:46  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'dan Katar aktarmalı uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen kafile, çiçeklerle ve davul eşliğinde tezahüratlarla karşılandı. Tenisçi İpek Soylu, Avustralya'da iki haftalık zorlu bir serüven geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Liselerarası Dünya Şampiyonası'nda okul olarak başarı sağladığımız için gurur duyduk.

Ardından Çanakkale Şehitlerinin anısına düzenlenen Gelibolu turnuvasında tekler ve çiftlerde şampiyon oldum. Bu benim için çok anlamlı oldu.Bir daha kolay kolay sahip olamayacağım bir tecrübe oldu."

İstek Kemal Atatürk Okulları Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Kubilay Çimen, yurt dışındaki iki önemli turnuvada başarı sağladıklarını hatırlattı. Çimen, turnuvaların çok zorlu geçtiğini ifade ederek, "Liselerarası şampiyonada kızlar ve erkeklerde dünya genelinde 16 takım katılmıştı. Aslında çok uzun ve yorucu bir yolun ardından oraya gitmiştik.

Sporculardan İpek hariç hiçbiri çim kortta oynamamıştı. Dezavantajlı başlayarak, özellikle erkeklerde Hindistan, Yeni Zelanda ve Avustralya A takımları gibi çimde oynayan takımların yer aldığı gruptan üçlü averajla çıktık" diye konuştu.

Gelibolu'da ölen askerler adına yapılan Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası'nda Türklerin kendilerini yalnız bırakmadığını anlatan Çimen, "Orada, Türk evlatlarına fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini herkese gösterdik" dedi.

Öte yandan Albury Wodonga şehrinde düzenlenen şampiyonada İpek Soylu, Müge Topsel, Naz Karagöz, Melis Bayraktaroğlu, Ceylin Günay ve Günce Günay'dan oluşan kız takımı, finalde İngiltere temsilcisini 5-1 yenerek dünya şampiyonu olmuştu.

Cem Hızlıalp, Egehan Sertkaya, Ata Hergünvarım, Mert Zincirli, Mark Emre Genç, Ege Bekgöz'den oluşan erkek takımı ise Yeni Zelanda temsilcisini 4-2 mağlup ederek üçüncülüğü elde etmişti.

Şampiyonanın ardından Melbourne kentinde yapılan Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası'nda da katılan öğrencilerden milli tenisçi İpek Soylu, tek bayanlarda finalde Avustralyalı Seone Mendez'i yenerek şampiyonluğa ulaştı. İpek, çiftlerde de Müge Topsel ile şampiyon oldu.

Bu arada Tenisçiler Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katında aileleri ve okul yöneticileri tarafından Türk bayrakları ile karşılanırken, havalimanı çıkışında yaklaşık yüz adet tenis topunu havaya atarak sevinçlerini gösterdiler. Genç tenisçiler, havalimanı çıkışında da davul zurna sürprizi ile karşılaştılar. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Şampiyon Tenisçiler Davul Zurna ile Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement