Şampiyonluk Yükleniyor - Son Dakika
Yerel

Şampiyonluk Yükleniyor

Şampiyonluk Yükleniyor

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde,Yenimahalle Belediyespor şampiyonluğa koşuyor.

26.05.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde, Yenimahalle Belediyespor şampiyonluğa koşuyor. Sezona ambargo koyan mavi beyazlı ekip, Süper Kupa ve Spor Toto Türkiye Kupası sahibi etiketiyle çıktığı play-off serisinde, evinde Muratpaşa'yı mağlup ederek durumu 2-1'e getirdi. Sezon boyunca Muratpaşa Belediyespor'un adeta kabusu olan Yenimahalle Belediyespor, Antalya'da oynanacak olan 4. Maçta şampiyonluk kupasını kaldırarak, rakibine en büyük darbeyi indirmeyi planlıyor.

PAŞA'YA ANKARA'DA GEÇİT YOK

Başkent temsilcisinin adeta kalesi haline gelen, THF Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Murat Çelik, Cengiz Ömer hakem ikilisi yönetti. Karşılaşmaya Tatalovic, Esra, Chumak, Duygu, Marina, Yeliz ve Lenche ile çıkan Yenimahalle Belediyespor, oyuna istediği gibi başlayamadı. İlk 10 dakikada üstün bir oyun sergileyen Muratpaşa'ya karşı ayak uydurmakta zorlanan Başkent temsilcisi, üzerindeki ölü toprağını 15. Dakikada attı ve skorda eşitliği yakaladı. Kaleyi Merve Toker'in devralmasından sonra adeta şahlanan ve direncini arttıran Başkent temsilcisi, kaptanı Yeliz'in dümene geçmesiyle de beraber Muratpaşayı sahadan sildi. İlk yarının son 15 dakikası boyunca farkı açan başkent temsilcisi soyunma odasına 19-14 üstünlükle gitti.

DEJAVU

İkinci yarı ise Ankara'da oynanan 2. Maçın adeta fotokopisi gibiydi. İzleyenlerde dejavu hissi yaratan devreye, Muratpaşa tempolu başladı ve bulduğu peş peşe gollerle, 46. Dakikada 25-25 beraberliği yakaladı. Maçın iki tarafa da gidip geldiği devrede zaman zaman gergin dakikalar yaşandı. Taraftarının ateşlemesiyle beraber kendine gelen ve bu gerginliği olumlu performansa dönüştüren Yenimahalle Belediyespor son dakikalarda üstünlüğü ele geçirdi.Agresif oyunuyla rakibine tam bir deplasman yaşatan Başkent temsilcisi son beş dakikaya 31-30 önde girdi ve karşılaşmayı da 33-31 kazanarak şampiyonluk yolunda son viraja girdi. Yeliz Özel'in devleştiği ve rakip filelere tam 12 gol bıraktığı karşılaşmada Lenche 6, Marina Tankaskaya ve Esra Dündar da 4 gol bularak, takımının kupanın bir ucundan tutmasını sağladı.

BELEDİYE TAM KADRO TRİBÜNDE

Temponun bir an olsun bile düşmediği karşılaşmada Yenimahalle Belediyesi Bürokratları takımlarına tribünden destek oldular.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Kulüp Başkanı Mesut Bolatcan, muhtarlar, birim müdürleri ve çok sayıda taraftar şampiyonluğa koşan kızları yalnız bırakmadılar.

ŞAMPİYONLUK YOLU ANTALYA'DAN GEÇİYOR

Bu sezona mücadele ettiği tüm kupalarda şampiyonluk parolasıyla başlayan ve bunlardan ikisini başarıyla tamamlayan Yenimahalle'de tüm camia lig şampiyonluğuna kilitlenmiş durumda. Mavi beyazlılar rakibinin sahasında şampiyonluk kupasını kaldırarak, sezonu efsanevi bir sonla bitirmeyi planlıyor. 29 Mayıs Cuma günü saat 16.00'da Muratpaşa Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanacak olan bu heyecan dolu karşılaşma NtvSpor tarafından naklen yayınlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şampiyonluk Yükleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement