Samsiad Seçimleri Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Samsiad Seçimleri Değerlendirdi

Samsiad Seçimleri Değerlendirdi

Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği (Samsiad) Başkanı Celil Kurada, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Tekrar Tek Başına Hükümet Kuracak Bir Güçle Seçilmesinin AKP'ye Açılmış Yeni Bir Kredi Olarak Anlaşılması Gerektiğini, Bunun da Hem Yerel Olarak Samsun Ölçeğinde Hem de Merkezi Hükümet Olarak Tüm Ülkede Sorumluluklarını Artırdığını Söyledi.

24.07.2007 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği (SAMSİAD) Başkanı Celil Kurada, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) tekrar tek başına hükümet kuracak bir güçle seçilmesinin AKP'ye açılmış yeni bir kredi olarak anlaşılması gerektiğini, bunun da hem yerel olarak Samsun ölçeğinde hem de merkezi hükümet olarak tüm ülkede sorumluluklarını artırdığını söyledi.

Celil Kurada, yaptığı açıklamada, yeni dönem milletvekillerinin, geçmiş dönemin aksine bu dönem Ankara'da Samsun'un ağırlığını daha etkin hissettirmelerini beklediklerini kaydetti. Celil Kurada, Türkiye'nin özellikle son dönemde yaşadığı çalkantılı sürece rağmen, seçimlerin büyük bir huzur ve sağduyu ortamında gerçekleşmesinin demokrasi ve millet iradesinin hakimiyeti anlamında büyük bir kazanç olduğunu ifade etti. Kurada, "Seçimler sayesinde, partilerin başarı ya da başarısızlığı konusundan önce, ülkede millet iradesine dayalı demokrasi anlayışının önemi ve hayatiyeti bir kez daha tescil edilmiştir" dedi.

AK Parti'nin tekrar tek başına hükümet kuracak bir güçle seçilmesi AK Parti'ye açılmış yeni bir kredi olarak anlaşılması gerektiğini, bunun da hem yerel olarak Samsun ölçeğinde hem de merkezi hükümet olarak tüm ülkede sorumluluklarını artırdığını dile getiren Kurada, ülkede tek parti iktidarı ile başlayan göreli istikrarın artarak ve güçlenerek devamı için seçim sonuçlarını olumlu bulduklarını, Meclis'e iktidar ve ana muhalefet partisi dışında MHP ve bağımsız temsilcilerin girmesinin ise 'temsilde adalet' prensibi açısından büyük bir kazanç olduğunu, böylelikle neredeyse ülkenin yüzde 85'e yakın kesiminin artık Meclis'te temsil imkanı bulduğunu ifade etti.

Geçmiş dönemde makro ekonomik göstergelerde ifade edilen olumlu gelişmelerin; yeni dönemde daha kalıcı olması, halk tabakalarına ve iş dünyasının tüm kademelerine daha etkin yayılması için yeni hükümete büyük görevler düştüğünü kaydeden Kurada, sözlerine şöyle devam etti:

"Seçimlerde partilerin başarısı ya da başarısızlığı bizi direkt ilgilendirmiyor. Biz, yeni hükümetin ve onu etkili denetleme görevi yürütmesi gereken muhalefetin, iş dünyasına yönelik icraatlarının ve projelerinin önemine vurgu yapıyoruz. Geçmiş dönemde özellikle Samsun ölçeğinde yaşanan teşvik konusu başta olmak üzere; daha verimli, bölgesel ve sektörel teşvik uygulamasına geçilmesi, istihdama yönelik etkin politikalar geliştirilmesi, işgücü maliyetlerinin düşürülmesi, mesleki eğitimin sorunlarının çözülmesi ve büyük ihtiyaç hissedilen ara eleman konusunda projeler geliştirilmesi, mevcut merkez OSB ve yeni OSB'lerin tüm altyapı sorunlarına ilişkin acil eylemler bizim SAMSİAD olarak en öncelikli başlıklarımızı oluşturmaktadır."

(İG-SA)

24.07.2007 19:16 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsiad Seçimleri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement