Samsun 17 Yıldır Kayıp Kızlarının Hasretini Çekiyorlar - Son Dakika
Güncel

Samsun 17 Yıldır Kayıp Kızlarının Hasretini Çekiyorlar

17 yıldır kayıp kızlarının hasretini çekiyorlarSAMSUN'da 17 yıl önce 5 yaşındayken kaybolduktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Sinem Özdemir'i bulmak için soruşturma yürüten savcılık, yeni deliller ve ihbarları değerlendiriyor.

27.06.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 yıldır kayıp kızlarının hasretini çekiyorlar

SAMSUN'da 17 yıl önce 5 yaşındayken kaybolduktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Sinem Özdemir'i bulmak için soruşturma yürüten savcılık, yeni deliller ve ihbarları değerlendiriyor. Babası Mahmut Özdemir, bir bayramı daha kızları olmadan geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "17 yıldır acısı hale yüreğimizde tazeliğini koruyor. Biz yaşadığına inanıyoruz. Bir gün mutlaka bulunup, geri döneceğine inancımız tam" diye konuştu.

Samsun'un İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak'ta 2000 yılı Haziran ayında, 5 yaşındaki Sinem Özdemir evinin önünde oynarken kayboldu. Kayıp Sinem'in annesi Ayşe ve babası Mahmut Özdemir, polise ihbarda bulunarak kızlarının kaybolduğunu bildirdi. İhbarı üzerine soruşturma başlatan polis, yaptığı tüm aramalara rağmen Sinem'e ulaşamadı.

2010 yılında Sinem Özdemir'in dosyası tekrar gündeme alınarak yeniden soruşturma başlatıldı. Sinem'in bulunması için 3 polisten oluşan özel bir ekip kuruldu. Polis, kayıp kızın küçüklük fotoğrafını İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderip, yeniden yüzlendirme laboratuvarında çocuğun 15 yaşındaki halinin görüntüsü oluşturulup, polis ekiplerine dağıtıldı. Ancak yine kayıp Sinem yapılan tüm araştırma ve soruşturmalara rağmen yine bulunamadı.

Sinem Özdemir'in dosyası 2014 yılında Cumuriyet Başsavcılığı tarafından dönemin Cumhuriyet Savcısı olan ve şuan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar'a verildi. Soğukpınar, önce Zeytinlik Mahallesi'nde cinsel suçlardan yargılanan, hapis cezası alan, sabıkası bulunan kişileri tespit etti. Belirlenen isimlerin hepsinin dosyası tek tek incelendi. 2008 yılında intihar eden Ahmet Demirci adı üzerinde yoğunlaşıldı.

Sinem'in evine çok yakın mesafede oturan Demirci'nin 1995 yılında 2 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp delil yetersizliğinden beraat ettiği ortaya çıkınca, eşi ifadeye çağrıldı. Zeytinlik Mahallesi'nden taşınıp başka bir mahallede oturan 2 çocuk annesi F.D., polis ifadesinde o dönem köyde olduğunu ve eşinin de mutfakta inşaat yaptığını, tezgahı değiştirdiğini söyledi. Bunun üzerine ekipler kullanılmayan ve boş olan evinin mutfağında kazı yaptı. Yapılan kazıda bir çocuğa ait olduğu belirtilen kafatası, diş ve kemik parçaları bulundu. Alınan parçalar İstanbul Adli Tıp Kurumu ile Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi.

Her iki kurumun kemikler üzerinde yaptığı incelemede kemiklerin uzun süre toprak altında ve su çeken bir yerde olması nedeniyle deforme olduğu, bu nedenle kimlik DNA'sının tespit edilemediği ancak bulunan kemik parçalarının 15 yaşından büyük bir kişiye ait olduğu belirlendi. Kayıp Sinem'i ararken bir başka faili meçhul cinayetle karşı karşıya kalan ekipler, Samsun ve ilçeleri başta olmak üzere yakın illerdeki 15 yaş ve üzeri kayıp başvurularını incemeleye aldı. Ancak bir sonuç elde edilemedi. Polis kayıp Sinem'in ve evde bulunan kemik parçalarının kime ait oldununun bulunması için yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve yapılan tüm ihbarların titizlikle takip edildiğini, dosyanın kapanmadığını bildirlidi.

17 yıl önce Haziran ayında kaybolan Sinem'in babası Mahmut Özdemir, bir bayramı daha kızları olmadan geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "17 yıldır acısı hale yüreğimizde tazeliğini koruyor. Kızımızın hayali gözümüzün önünden hiç gitmiyor. Biz yaşadığına inanıyoruz. Bir gün mutlaka bulunup, geri döneceğine inancımız tam. Yapılan tüm aramalara ve incelemelere rağmen kötü bir haber almamamız bu umudumuzu koruyor. Onu mutlaka bulacağız" diye konuştu.

Samsun 17 Yıldır Kayıp Kızlarının Hasretini Çekiyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun 17 Yıldır Kayıp Kızlarının Hasretini Çekiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement