Samsun 2.5 Yaşındaki Yağız Devlet Desteğiyle 5 Ayda 10 Kilo Verdi - Son Dakika
Güncel

Samsun 2.5 Yaşındaki Yağız Devlet Desteğiyle 5 Ayda 10 Kilo Verdi

2.5 yaşındaki Yağız devlet desteğiyle 5 ayda 10 kilo verdiSamsun'da yaşayan Sedat ve Sevda Bekte çiftinin çocukları 2.5 yaşındaki Yağız Bekte, 'Leptin hormonu eksikliği' nedeniyle hızla kilo alarak geçen Kasım ayında 37 kiloya kadar ulaştı.

10.04.2018 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2.5 yaşındaki Yağız devlet desteğiyle 5 ayda 10 kilo verdi

Samsun'da yaşayan Sedat ve Sevda Bekte çiftinin çocukları 2.5 yaşındaki Yağız Bekte, 'Leptin hormonu eksikliği' nedeniyle hızla kilo alarak geçen Kasım ayında 37 kiloya kadar ulaştı. Çocuğun tedavisi için kullanılacak ilacı devletin karşılamasıyla Yağız Bekte, 5 ayda 10 kilo verdi. Destekli olarak ayakta durmakta bile güçlük çeken küçük çocuk artık tek başına yürümeye başladı.

Tekkeköy ilçesinde, sanayide işçi olarak çalışan 34 yaşındaki Sedat ve ev hanımı 28 yaşındaki Sevda Bekte çiftinin ikinci çocukları olan Yağız Bekte'nin hızla kilo almasından şüphelenen ailesi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Yağız Bekte'nin 5 aylıkken yapılan tetkikler sonucunda leptin hormonu eksikliği rahatsızlığı bulunduğu belirlendi. Çocuğun tedavisi için doktorlar tarafından yazılan ilacın ücretini devlet karşılamayınca aile yardım çağrısında bulundu. Ailenin bu çağırısının kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından yapılan düzenlemeler ile bir kutusu 4 bin 441 Dolar olan ilacın bedeli SGK tarafından karşılanmaya başlandı. Geçen Kasım ayında 37 kiloya kadar ulaşan çocuğun tedavisi için kullanılacak ilacı devletin karşılamasıyla birlikte tedavi hızlandı. 5 aydır ilaç kullanan Yağız Bekte'nin, 20 gün önce yapılan sağlık kontrolünde 10 kilo vererek 27 kiloya düştüğü belirlendi. Bu durum küçük çocuğun ailesini sevince boğdu. Kiloları nedeniyle destekle bile ayakta durmakta güçlük çeken küçük çocuk, kilo vermeye başlayınca rahatlıkla hareket eder hale geldi. Yağız Bekte, tek başına yürümeye ve koşmaya başladı. Yaşıtları gibi parka gidip oyunlar oynayan küçük çocuğun ailesi ise hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Oğlunun ilacının daha önce devlet tarafından karşılanmadığını ancak daha sonra yapılan düzenlemeler ile karşılanmaya başlayınca oğlunun tedavisinin de yapıldığını belirten baba Sedat Bekte, 37 kilo ile oğlum tedaviye başladı 5 ayda 10 kilo verdi. Bizim için bir mucize oldu. Oğlum yürümeye başladı. Artık parka gidip oyun oynamaya başladı. Hareketleri çoğaldı. İlaçtan dolayı yeme içmesi normale döndü. Çok mutluyuz. Allah devletimize zeval vermesin. Bu düzenlemenin yapılması için bize yardımcı olup destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yağız ayda 10 kutu ilaç kullanıyor. Bir kutu ilacın bedeli 4 bin 441 Dolar. Benim gücüm bu ilacı karşılaya yetmiyordu şimdi devletimizin sayesinde oğlum tedavi oluyor. Çok mutluyuz dedi. 5 ay önce oğlunun giydiği kıyafetlerin artık bol geldiğini dile getiren anne Sevda Bekte ise 5 ay önce yaşadığımız hayatla bu günü kıyaslayamayız. Evimizin havası değişti. Artık oğlumla beraber rahatlıkla sofraya oturup beraber yemek yiyebiliyoruz. Her şeyi yemek istiyordu ama artık her çocuk kadar yemek yiyor. Diğer çocuklar gibi oyun oynuyor. Yağız'a bebek bezi bulamıyorduk, kıyafet bulamıyorduk şimdi bütün bu sıkıntılar bitti. Oğlum tek başına kendini kaldıramıyordu artık kendi başına yürüyebiliyor hatta koşuyor. Bu yaşadıklarımızı 5 ay önce hayal bile edemiyorduk. Yağız kilo vermeye devam ediyor. Her zaman hastaneye doktora götürdüğümüzde ağlayarak eve dönüyordum çünkü hep kilo alıyordu. Şimdi ise her gittiğimizde güle oynaya geri geliyoruz çünkü artık kilo vermiş halde dönüyoruz şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun 2.5 Yaşındaki Yağız Devlet Desteğiyle 5 Ayda 10 Kilo Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement