Samsun Akşener: Kardeşim Bu Üst Akıl Nedir, Ne Menem Bir Şeydir - Son Dakika
Güncel

Samsun Akşener: Kardeşim Bu Üst Akıl Nedir, Ne Menem Bir Şeydir

Akşener: Kardeşim bu üst akıl nedir, ne menem bir şeydirSAMSUN'a gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, dövizdeki yükselişe değinip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "Bugün dolar 4.71, diyor ki, arkadaş üst akılmış.

26.05.2018 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşener: Kardeşim bu üst akıl nedir, ne menem bir şeydir

SAMSUN'a gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, dövizdeki yükselişe değinip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "Bugün dolar 4.71, diyor ki, arkadaş üst akılmış. Kardeşim bu üst akıl nedir, ne menem bir şeydir, in midir cin midir ? Tarifle, gereğini yap, bizde senin yanında duralım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Samsun'a geldi. Akşener Cumhuriyet Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen miting programına katıldı. Burada ilk olarak alanda toplanan vatandaşları selamlayan Akşener, ardından konuşma yaptı. İYİ Parti'nin 7 aylık bir parti olduğunu, 7 ayda 70 il gezdiğini söyleyen Akşener, "İYİ Parti başta Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına iyi geldi. Niye biliyor musunuz ' 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda, 23 Nisanlarda, 19 Mayıslarda bunların hepsi yorgan döşek yatarlardı kardeşim. İYİ Parti kuruldu birden biri turp gibi oldukları anlaşıldı. Sağlıklarına iyi geldi arkadaşların. Sonra taşeron işçilere iyi geldik. Ben başladım ve arkadaşlarım devam ettirdi Türkiye'deki taşeron işçileri konuşmaya. Taşeron işçileri kadroya aldılar ama esasında orada bir minik abidik gubidik var. 2021 yılına kadar hiçbir hakları yok. Allah'ın izniyle onu da biz 24 Haziran'dan sonra düzelteceğiz inşallah. Sonra polislerimize, hemşirelirimize ve sağlık çalışanlarımıza iyi geldik. Çünkü 3600 ek göstergeyi 6 aydır ben söylüyorum. Abinin aklına geldi ama 24'ünden sonra yapacakmış. E onu yetiştiremez yahu elinde kanun hükmünde kararname hakkı var. Yaz bir kanun hükmünde kararname insanların haklarını ver ve bu problem gider. Beni dinleyen kardeşlerimin bir iradesi var. Görülüyor ki kadınlar diyor ki 'Bıktık senden. Usandık artık. Abbas yolcu. Şimdi ekonomi ile ilgili 16 yıldır canının istediğini yaptı. Sanayi yerine fabrika yapmak yerine, istihdam açmak yerine inşaatı tercih etti, Türkiye'ye betona gömdü. Ben pek çok ili ikinci üçünçü kere geziyorum gördüğüm bir şey var devasa adalet sarayları yapmış içinde adalet yok. Devasa üniversiteler yapmış içinde hoca yok, eğitim yok. Bugün dolar 4.71, diyor ki, arkadaş üst akılmış. Kardeşim bu üst akıl nedir, ne menem bir şeydir, in midir cin midir ' Tarifle, gereğini yap, biz de senin yanında duralım" dedi.

Akşener, 16 yılda tam 2 trilyon dolar vergi toplandığını söyleyerek, "Soruyorum Samsunlu senin çocuğun cebine buradan bir lira girdi mi? Samsun'a fabrika yapıldı mı, istihdam alanı yapıldı mı? diye sordu.

'FINDIĞI TEKRAR STRATEJİK ÜRÜN OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Türkiye'nin kendine yeter bir gıda ülkesiyken şu anda herşeyi ithal ettiğini söyleyen Akşener, "Gelelim fındığa yer yüzünde ürün olarak fiyat belirlediğimiz tek şey fındıktı. Aracının yabancı olması, pazarlamacının yabancı olması İtalyanların eline geçmesi fındığımızın temel sorunudur. Fındığı tekrar stratejik ürün olarak değerlendireceğiz. Yok ettikleri Fiskobirlik benzeri bir sistemi yeni baştan canlandıracağız, alan satan Türk olacak ve fındık yeniden dünyada Türkler tarafından fiyatı belirlenen, o fiyatı oluşturulan bir ürün haline gelecek merak etmeyin. Beyannameler okunuyorya bu sıra habire, şimdi beyanname okunduktan sonra Sayın Erdoğan'ın özellikle 2007'den sonra ilk defa duyduğumuz bir ses tonunu duyduk. 'Lütfen dolar almayın' . Meral Akşener nelere kadir. Bu ekonominin özelliği güvendir. Ekonomi güvenle yönetilir. Siz ekonomide güveni sağlamazsanız böyle olur" dedi.

Türkiye'de sözde FETO mücadelesi yapıldığını öne süren Akşener, "Çaycı çorbacı içerde. Ne kadar zengin varsa kaçak. Sonuç itibariyle en enterasanı da o dönemde soru çalınmasından dolayı hakkı yenen gençlerimizin o hakkı için yapılan hiçbir şey yok. Buradan ilan ediyorum kaybettiğiniz haklarınızı geri alacaksınız."

'4,5 MİLYON'UN BORCUNU SİLİYORUZ'

Akşener, 4,5 milyon kredi kartından, tüketici kredisinden, çiftçilik kredisinden takipte insan olduğunu belirterek, "Bu 4,5 milyon insanımızın şehit ve gazi ailelerinin, işsizlerin, öğrencilerin, gençlerin, emeklilerin borçlarını bir defaya mahsus siliyoruz. Yalnız yarışma var, yarışma. Siyasetin rekabeti en çok seçmene yarar. Cumhurbaşkanı olduğum gün olağanüstü hali kaldıracağım. Cumhurbaşkanı olduğum gün, valiler fener alaylarını yasaklayamayacak" diye konuştu.

Samsun Akşener: Kardeşim Bu Üst Akıl Nedir, Ne Menem Bir Şeydir
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Akşener: Kardeşim Bu Üst Akıl Nedir, Ne Menem Bir Şeydir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı
    18:55 Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı

    Tekirdağ Kapaklı ilçesinde gece saatinde işten çıkan gençler, ramazan davulcusuna denk gelmesiyle birlikte davul eşliğinde oynadı. Gençlerin oyununa katılan davulcuyla ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız
    18:55 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadıklarını, yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirtti. Fidan, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.


Advertisement