Samsun'da 751 Bin Kişi Havayolunu Kullandı - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 751 Bin Kişi Havayolunu Kullandı

Samsun\'da 751 Bin Kişi Havayolunu Kullandı

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 2017 yılının ilk yarısında 751 bin 79 yolcuya hizmet verdiğini bildirdi.

25.07.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 2017 yılının ilk yarısında 751 bin 79 yolcuya hizmet verdiğini bildirdi.

Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından açıklanan istatistiklere göre, haziran ayında Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yolcu trafiğinin, iç hatta 122 bin 142, dış hatta 5 bin 394 olmak üzere 127 bin 536 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Aynı dönemde iç hatta 986, dış hatta 72 olmak üzere bin 58 uçağa hizmet sunulduğunu bildiren Kaymak, yük trafiğinin de bin 114 tona ulaştığını kaydetti.

Kaymak, bu rakamlarla Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan yılın ilk 6 aylık döneminde 751 bin 79 yolcunun hizmet aldığını aktararak, şu bilgileri verdi:

"Hizmet verilen toplam uçak trafiği 8 bin 45'e, yük trafiği ise 5 bin 60 tona ulaştı. Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karşılıklı olarak haftanın her günü İstanbul ve Ankara'ya, 4 gün İzmir'e, çarşamba günleri Antalya'ya uçuş yapılmaktadır. Ayrıca Almanya'ya 4 gün, Rusya, Avusturya, Fransa ve Ukrayna'ya bir gün olmak üzere direkt sefer düzenlenmektedir. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanları bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise birçok noktaya uçuşlar gerçekleştirilebilmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da 751 Bin Kişi Havayolunu Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı
    12:31 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı

    Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakalarında dereceye giren sporcular, Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmalarında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazandılar. Gençler K1 ve C1 kategorilerinde yapılan yarışmalarda birinci olan sporcular belirlendi.

  • Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    12:30 Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ın ev sahipliğinde düzenlenen Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katılım sağladığı şampiyonada Sivas Sporcu Eğitim Merkezi takım halinde şampiyon oldu.

  • Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı
    12:29 Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı

    Isparta'da bir ilkokul öğrencisi, boğazına şeker kaçması sonucu nefes alamaz hale geldi. Nöbet tutan öğretmen, Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öğretmenin daha önce aldığı ilkyardım eğitimi sayesinde öğrencinin hayatı kurtarıldı.

  • MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
    12:28 MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son iki haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı
    12:27 Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 140 gram sentetik uyuşturucu, 409 uyuşturucu hap ve 8 gram esrar ele geçirildi. Olay sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

  • MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı
    12:26 MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TKDK Antalya'da açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, Antalya ve ilçelerinin TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındığını söyledi. Güngör, Manavgat'ın tarımsal üretim potansiyeline katkı sağlayacak tarımsal yatırımlara açık bir bölge olduğunu vurguladı. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ise TKDK'nın IPARD III. Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Çağrısı başlattığını ve Antalya'nın da bu desteklerden faydalanabileceğini belirtti.


Advertisement