Samsun'da Ambulans Dağıtım Töreni - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Ambulans Dağıtım Töreni

Sağlık Bakanlığı'nın 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın üçüncü anahtar teslim töreni Samsun'da yapıldı.

09.03.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın üçüncü anahtar teslim töreni Samsun'da yapıldı.

Vali İbrahim Şahin, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımıyla Batıpark Olimpiyat Kompleksi alanında yapılan törenle 80 ambulansın 11 ile dağıtımı gerçekleştirildi.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, son 12-13 yıl içinde AK Parti iktidarları döneminde Samsun'un sağlık hizmetleri açısından Türkiye ortalamasının çok üzerinde standarda kavuştuğunu dile getirerek, "Özellikle özel hastanecilik ve bu hastanelerdeki yatak kapasitesi konusunda şehrimiz devlet ve özel hastane toplam yatak kapasitesi 4 bin 500'ün üzerine çıkarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir kapasiteye ulaşmıştır. Bu hizmetlerin Samsun'a kazandırılmasında katkıları olan başta kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız, Sağlık Bakanımız olmak üzere bütün Sağlık Bakanlığı camiasına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından 11 kentte hizmet verecek ambulansların anahtarları şoförlerine teslim edildi ve 80 ambulans sirenler eşliğinde yola çıktı. Dağıtımı yapılan ambulanslardan 10'unun Samsun merkez ve ilçelerinde kullanılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da Ambulans Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement