Samsun'da "Evlilik Okuluna İlk Adım" Projesi - Son Dakika
Güncel

Samsun'da "Evlilik Okuluna İlk Adım" Projesi

Samsun İlkadım İlçe Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle 'Evlilik Okuluna İlk Adım Projesi' başlatıldı.

21.05.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İlkadım İlçe Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle 'Evlilik Okuluna İlk Adım Projesi' başlatıldı. Çiftlerin evlilik ve aile hayatına hazır hale getirilmesini amaçlayan proje kapsamında eğitim alan çiftlere 'Evlilik Sertifikası' verileceği belirtildi.

İlkadım Kaymakamlığı'nın proje sahipliğini, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'nün ise danışmanlığını üstlendiği "Evlilik Okuluna İlk Adım Projesi" için bugün İlkadım Kaymakamlığı'nda proje imza töreni düzenlendi. Törene İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Reşit Özkanca, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı katıldı.

Projede İlkadım İlçesi'nde aile yapısının güçlendirilmesi ve boşanmaların azaltılması, evlilik öncesi aile eğitimleri verilerek, çiftlerin evlilik ve aile hayatına hazır hale getirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Törende konuşan İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Türkiye genelinde ve Samsun'da evlilik oranlarının düştüğünü, boşanma oranlarını ise arttığını dile getirerek, "Özellikle boşanmaların yüzde 40.32'si evliliğin ilk 5 yılında gerçekleştiği görülmektedir. Toplumun temel yapı taşını oluşturan ailenin korunması ve mutlu aile bireylerin olması ülkemiz ve geleceğimiz adına çok önem arz etmektedir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, bakanlık olarak mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu düşünceyle hareket eden bakanlığımız 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı' ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelmiş çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmalarını amaçlamakta. Diğer yandan sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla 'Aile Eğitim Programı' kapsamında eğitimler vermektedir. Biz İl Müdürlüğü olarak 'Evlilik Okuluna İlk Adım' projesine büyük bir umutla bakıyor, şehrimizde aile kuracak eşler için büyük fırsat olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Törende 'Evlilik Okuluna İlk Adım' projesiyle ilgili tanıtım sunumu yapıldı. Proje kapsamında evlilik işlemleri için İlkadım Belediyesi Evlendirme Dairesine başvuran çiftlere 'Evlilik Öncesi Aile Eğitimi' almaları yönünde bilgilendirilip teşvik edileceği belirtilerek eğitim alan çiftlere evlilik hediyesi ve 'Evlilik Sertifikası' sertifikası verileceği ifade edildi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 'Evlilik Okuluna İlk Adım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement