Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Ziyaretçi" adlı oyunu Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

17.12.2015 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Ziyaretçi" adlı oyunu Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı ve Mahir Elvan rol alıyor.

Dekoru Cenk Oral, kostümleri Medine Yavuz Almaç, ışığı Nihat Bahar, müziği Nedim Yıldız'a ait oyunda insanın sevdiklerini kaybetmemek için her ne pahasına olursa olsun emek vermesi gerektiği anlatılıyor.

Oyun, 22-23 Aralık'ta saat  20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

"Hürrem Sultan" ve "Arda Boyları"

Orkestra şefliğini Murat Kodallı'nın yaptığı, Oktay Keresteci ve Deniz Olgay Yamanus'un sahneye koyduğu "Hürrem Sultan" balesinin dekoru Efter Tunç, kostümleri Serdar Başbuğ, sahne ışıkları ise Oğuz Murat Yılmaz'a ait.

Osmanlı İmparatorluğu'nu en geniş sınırlarına ulaştıran Kanuni Sultan Süleyman ile eşi Hürrem Sultan arasında geçen dönemin olaylarını konu alan, Hürrem Sultan'ın kendi oğullarını imparatorluğun başına geçirmek için yaptığı entrikaların sergilendiği bale, 19 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da seyirciyle buluşacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Trakya yöresine ait türkülerden Arda Boyları'nın hikaye ve müziğini modern dansla harmanlayan "Arda Boyları" balesini sanatseverlerle buluşturacak.

Rejisörlüğünü Adam İnanç, müziğini İsmail Sezen ve Arda Erdem, librettosunu Ayşegül Çevik, dekorunu Hakkı Kandır, kostüm tasarımını Gülnur Çağlayan, ışık sorumluluğunu Oğuz Murat Yılmaz'ın üstlendiği bale, 21 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da sahnelenecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Operatur" adlı çocuk müzikalini ise bugün saat 11.00'de AKM Büyük Salon'da küçük izleyiciler için sahneye koyacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement