Samsun'da "Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli" - Son Dakika
Kültür Sanat

Samsun'da "Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli"

Samsun'da "Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli"SAMSUN - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun'da "Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli" düzenlendi.

18.05.2017 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da "Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli"

SAMSUN - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun'da "Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli" düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen paneli, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yönetti. Müzecilik kavramının ve müzeciliğin gençlik üzerindeki etkilerinin derinlemesine tartışıldığı panelde konuşma yapan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, " Türkiye, coğrafyaların değiştiği, küresel ortamlarda dünyanın altüst olduğu, dünya savaşlarının artık bir dünya savaşı ötesinde bütün coğrafyaların savaşı haline geldiği bir dönemde yaşıyor. Böyle bir kentte konuşurken sözcükleri çok dikkatli seçmek zorundayız. Bu kentte konuşurken her söylediğimiz sözün arkasındaki anlamına dikkat etmek zorundayız. Çünkü bu kent hesaplaşma kentidir. Başından beri aslında şunu söylemek istiyorum: Eğer yerelde insan kimliğini arıyorsa, doğru bir hemşehrilik duygusu içinde, kendi kentinde kendi dostlarıyla ve akrabalarıyla paydaşlaşmayı doğru yapamıyorsa, topraklarımızın her noktasında bir yanlış çoğalıyor demektir. Son yıllarda Samsun'daki yeni gelişmeleri mutlulukla karşılıyorum. Çünkü bir kentte kentin geçmişini algılamak için o kentin izlerini yok ediyorsanız bu da kültürel mirasınızın ortadan kalktığı anlamına gelir. Bir kentte kim nerede yaşamış, kim nerede çocuklarını doğru eğitmiş ve hangi sokakta kimler el sıkışmış diye bakmıyorsanız o kentteki ortam kaybolmuş demektir. Bu açıdan kentlerdeki kültürel mirasın korunması bir oyun değil, bir kimlik meselesidir. Tarih unutmaya gelmez. Bu konuda Samsun'un sorumluluğu çok büyük. Bir de eğitim konusuna değinmek isterim. Eğer eğitimi dünümüze, bugün getirdiği gerçeklere ve yarınımıza iyi şekilde yansıtamazsak bu gençlik gelecekte babasını tanımaz hale gelir" dedi.

Düzenlenen panele ayrıca eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Samsun Kent Müzesi Başkanı Necmi Çamaş ve Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyeleri ve lise öğrenciler katıldı.

Samsun\'da "Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli"
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Samsun'da 'Kültürel Mirasımız Müzeler ve Gençlik Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement