Samsun'da Türkçülük Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Türkçülük Günü Kutlamaları

Samsun’da düzenlenen Türkçülük Günü kutlamalarında konuşan Türk Ocağı Samsun Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Batılı emperyalist devletlerin Ermeni iddialarına sarılıp Türk dünyasını parçalamak için büyük Ermenistan projesine yeşil ışık yaktığını söyledi.

03.05.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da düzenlenen Türkçülük Günü kutlamalarında konuşan Türk Ocağı Samsun Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Batılı emperyalist devletlerin Ermeni iddialarına sarılıp Türk dünyasını parçalamak için büyük Ermenistan projesine yeşil ışık yaktığını söyledi.

Türk Ocakları Samsun Şubesi, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla anma programı düzenledi. Program Samsun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Anıttaki programın ardından Asri Mezarlığı'na geçen katılımcılar, ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu'nun dedesi Türkçü büyüklerinden Fethi Tevetoğlu'nun mezarını ve şehitliği ziyaret ettiler. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türk Ocakları Samsun Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Batı'nın emperyalist devletleri Ermeni iddialarına sarılmış, Türk dünyasını parçalamak için büyük Ermenistan projesine yeşil ışık yakmıştır. Burada bizi üzen Batı'nın tavrı değildir. Bizi üzen Türk milleti adına devleti yönetenlerin zafiyet göstermesidir. Devletin zirvesinin Türkiye'de Kürt sorunu yoktur demesi doğru bir adım ancak, çok geç gelen bir adımdır. Bu adımın devamının gelmesini ve tekrar terör örgütü ile etkin bir mücadelenin başlatılmasını dileriz. Öte yandan 'yeni Türkiye ' söyleminin sahiplerinin Türklüğü milli ve kapsayıcı bir kimlik olarak içselleştirememiş olmaları, Türklüğün tarihi, güncel ve geleceğe dönük manasını kavrayamayanları ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. İslam dayanışmasını savunmak başka, bunu Türklüğü geri plana atarak, hatta neredeyse yok sayarak yapmak çok daha başka bir şeydir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Türkçülük Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement