Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan kısa kısa

Samsun\'dan kısa kısa

Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) Genel Başkanı Osman Yılmaz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül'ü ziyaret ederek, Ankara'da yapılacak Samsun Gençlik Buluşması'na davet etti.

18.11.2022 16:36  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) Genel Başkanı Osman Yılmaz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül'ü ziyaret ederek, Ankara'da yapılacak Samsun Gençlik Buluşması'na davet etti.

Akgül, Samsun için elini taşın altına koyan herkese kapılarının daima açık olduğunu belirterek, "En büyük yatırım, gençliğe yapılan yatırımdır. Osman başkanımızın daveti başımızın üzerine. 18 Aralık'ta Samsun olarak güçlü şekilde orada olacağız." dedi.

Yılmaz da Samsun'u Samsunlu gençlerin yazacağını ve fotoğraflayacağını dile getirerek, "Samsunlu tüm siyasetçilerimizi ve belediye başkanlarımızı Samsun Gençlik Buluşmamızda görmek istiyoruz. Ankara ATO Congresium'da gerçekleştireceğimiz, Samsun'dan çıkan yetenekli ve başarılı gençlerimizin ödüllendirileceği, Haluk Levent Konseri ile taçlanacak Büyük Samsun Gençlik Buluşması'na davetiyesini takdim ettik. İş birliği ve dayanışma içinde Samsun'umuzun doğal güzellikleri, tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal değerlerinin tanıtılması ve geliştirilmesi için hayata geçirilecek projeler konusunda kendisi ile fikir alışverişinde bulunduk. Gösterdiği ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkanımıza çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Kavak'ta umre adaylarına uğurlama töreni

Kavak'tan umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecekler için uğurlama töreni düzenlendi.

Kavak Müftülüğünce 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarı'nda düzenlenen program, Yörgüç Paşa Camisi müezzini Murat Ünal'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kavak Müftüsü Yakup Belen, burada yaptığı konuşmada, 15 günlük umre ziyareti için Kavak'tan 24 kadın, 18 erkek olmak üzere 42 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirterek, "Evinizden Allah'ın evine gidiyorsunuz. Güle güle gidiniz. Allah sizleri, layığıyla umreci olup gelenlerden eylesin." dedi.

Yörgüç Paşa Camisi din görevlisi Muhittin Düzenli de umrede yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi. Uğurlama töreni, dua ile son buldu.

Kavak'tan kutsal topraklara gidecek ve Muhittin Düzenli ile Dilaver Öztürk yönetimindeki kafile, 21 Kasım Pazartesi günü Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan hareket edecek.

Programa Kaymakam Faruk Atar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, din görevlileri, umreye gidecekler ve yakınları katıldı.

Kavak'ta akıl ve zeka oyunları sergisi açıldı

Kavak'ta 5. Zeka Geliştirici Ahşap, Akıl ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisi açıldı.

Kavak Belediyesince düzenlenen ve Kooperatif Kafe'de gerçekleştirilen sergiyi Kaymakam Faruk Atar ve Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da ziyaret etti.

Sarıcaoğlu, bu tür etkinliklerin çocukların zekalarının gelişiminde önemli etkiye sahip olduğunu belirterek, "Sosyal ve kültürel her türlü girişime önem ve destek veriyoruz. Zeka oyunları, çocuklara çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin şekilde kullanma yeteneği kazandırması bakımından çok önemli." dedi.

Serginin 3 gün açık kalacağı öğrenildi.

Bafra'da Ortak Akıl Buluşmaları toplantısı düzenlendi

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ilçedeki avukatlarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Kılıç, Bafra Öğretmenevi'nde Ortak Akıl Buluşmaları kapsamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Orta ve uzun vadedeki projeleri anlatarak talep ve önerileri dinleyen Kılıç, "Savunma ve hak arayışımızın yapı taşlarından değerli avukatlarımızla bir araya gelerek gündeme ve hedeflerimize dair istişarelerde bulunduk. Kıymetli hukukçularımıza katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

MHP Kavak İlçe Başkanı Kamber'den AK Parti İlçe Başkanı Bakır'a ziyaret

MHP Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır'ı ziyaret etti.

Kamber, Bakır ve yönetimini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla 20 Kasım Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek "Aday belli karar net" mitingine davet etti.

Bakır da ziyaretten ve davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.


Advertisement